Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Müzik
 

Göksel Baktagir ve Komşu Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı için çaldılar

Göksel Baktagir ve Komşu Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı için çaldılar
 

Göksel Baktagir ve Komşu Grubu


Antalya'da sanatsal etkinliklerinin en yoğun olduğu aylardayız. Opera-Bale, konserler, festivaller peş peşe geliyor. Göksel Baktagir-Komşu konseri de bu günlere denk geldi.

Klasik müzik ve opera dışındaki konserlere gitmeyeli 10 yıldan fazla olmuştur sanırım. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Konsolosluğu’nun destekçiliğindeki bu konserden, neredeyse 20 yıllık komşum sevgili Oğan sayesinde haberdar oldum.

Birkaç yıl önce Başbakan R.T Erdoğan’ın CD lerini yanında taşıyıp birilerine hediye ettiği zaman adını duyduğum kanun sanatçısı Göksel Baktagir’i de tanıma şansım oldu bu konserde. Baktagir’i AKM Aspendos Salonu’nda benim dışımda herkes çok iyi tanıyormuş meğer; Özel hayranları vardı! Kanun sanatçılığının yanında besteciliği de var Göksel Baktagir’in.

Komşu; Oğan Doruk Şadan(bas gitar) ve Tülin Karataş(Vokal) ikilisinin omurgasını oluşturduğu topluluk. Diğer üyeler, konser yeri ve çalınacak eserlere göre değişkenlik gösteriyor. AKM’ndeki bu konserde Hollanda’dan da iki konuk sanatçı vardı; Geert Sluijter (davul) ve Lode de Roos (klavye). Vurmalı çalgılarda Gencer Savaş ve vokalde Tülay Karataş eşlik etti.

Oğan Doruk Şadan, Bilkent Üniversitesi’ndeki müzik eğitimi sonrası master için Hollanda’ya gitmişti, Komşu grubuyla döndü. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Caz Festivali’nde de Tro’suyla caz çalmışlardı. Bu kez farklı bir müzik türüyle çıktılar dinleyici karşısına. Etnik müzik yaptı Komşu; çingenece, Boşnakça, Arapça, Pontusça ve tabi Türkçe!..

Kanun sanatçısı Göksel Baktagir bizim melodilere, kendi bestesine de Komşu eşlik etti. Özellikle kanun seven dinleyiciler çok mutlu ayrıldılar salondan. Genel anlamda güzel bir konserdi. Ufak tefek teknik aksaklıklar olduysa da, bu konseri Galatasaray-Fenerbahçe derbisine tercih edenler bile şikayetçi olmadı!

 

Konser fotoğrafları :  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151315609378584.490963.692713583&type=3

 

Konserden tadımlık :  http://www.youtube.com/watch?v=INrtFeSE8kM&feature=youtu.be

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..