Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Gökyüzü lacivert, ayyıldız sarı olacak her yerde...

Gökyüzü lacivert, ayyıldız sarı olacak her yerde...
 

500 milyonda bir ihtimalken 19 mayıs 2007 tarihinde gökyüzü lacivert, ayyıldız sapsarı parlayacak gökyüzünde. Türk Bayrağı gökyüzünde çizilirken, bizim gönlümüzde de ne sevinçler yaşanacak Ali Sami Yen' de. 19 Mayıs Bayramı'nda bir başka mutluyum bu yıl, bir başka çarpıyor kalbim. (Merak etmeyin kalpten gitme durumu yok.) Anneler Günü de çok anlamlı ve özeldi bu yıl, 3 güzel olayı sevinçle kutladık.

19 Mayıs 2007 gecesi ay ve venüs batı ufkunda Türk Bayrağındaki görüntüyü oluşturacakmış. Bu ender rastlanan gökyüzü olayının tam milli bayramımıza denk gelmesi ne güzel ve anlamlı. Bir daha ki rastlantı 18 Mayıs 2026 da.Ya görürüz ya görmeyiz. Görsek de anlamayız belki. Biz gözlerimizi yarın semaya dikelim, tabi ki yağmur yaş olmazsa. Bugün yağmur aklına geldikçe çiseliyor.

19 Mayıs tarihi, ulusal tarihimizde önemli dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan bu gün “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini anlayabilmek için Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında Bandırma Vapuru ile gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu iyi bilmek gerekir. Bu zorlu yolculuk Türk Milleti için yeniden doğuş, diriliş oldu ve kurtuluşun başlangıcıydı. Dört yıl sürecek olan uzun ve zor koşunun startı verildi Samsun'dan. Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.

Tüm Türk Milleti'nin ve Türk Gençliği'nin bayramı kutlu olsun!

Ne mutlu TÜRK'üm diyene!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..