Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
Müzik
 

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar..

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar..
 

Bazı insanlar vardır..
Kendileri yanar gider ama,
Çevresini aydınlatır..
Yıldız gibidirler her daim parlak.
Bazen o yıldızlar söner ama..yeniden dogarlar bir başka gezegende..
Yıldızda.. galakside..

O da bizim gibi.. her insan gibi yalnızlık duyguları içersine saplanmış zaman zaman ve;

''Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar..

Yeryüzünde sizin kadar yalnızım..

Bir haykırsam..belki duyulur sesim..

Ben yalnızım..ben yalnızım..ben yalnızım''demiş.

Dillerden düşmeyen bir çok esere imzasını atan ünlü bestekarımız ve söz yazarımız Teoman Alpay.. 1932 yılında Çanakkale'de dogmuş..Özellikle 70'li yıllarda çok meşhur olmuş.Şarkılar üretmiş bir çok..yogun yaşadıgı yalnızlık duyguları içerisinde, söylenen göre o tarihlerde kendisini haddinden fazla alkole vermiş ne yazık ki.. o çok sevdiğimiz bestesi olan ''samanyolu'' şarkısının da kime ait oldugu yıllar yılı tartışıldı..Samanyolu şarkısını bir şişe rakı parasına Sevgili Metin Bükey'e sattıgı bile tartışıldı..

''Buruk acı, Nasıl geçti habersiz, Öyle güzel ki gözlerin, Menekşe gözlerde hiç vefa yok mu, Samanyolu..sarmaşık gülleri..ve daha bir çok şarkıya imzasını atmış..sevgili Teoman Alpay..

Gökyüzünde yalnız gezen o kadar çok yıldızımız var ki..zamanında severek seslerini dinlediğimiz ses sanatçılarımız..bestekarlarımız..söz yazarlarımız..evet Teoman Alpay da şarkısında yazdıgı üzere..hiç vefa yok mu diye soruyor ya.. evet bizde hiç vefa duygusu yok ne yazık ki..unutup gidiyoruz herşeyi..bize miras olarak birbirinden güzel şarkılar bırakan o güzel, duygu dolu insanları unutup gidiyoruz ne yazık ki..kendimizden birşeyler buldugumuz şarkılarını dinlerken mutlu oluyoruz da..yok olduklarında.. vefasızca unutuyoruz..

Sevgili Teoman Alpay, şikayetçi oldugu yalnızlıgı içerisinde 12 şubat 2005 tarihinde Çanakkale SSK hastanesinde kayıp giden yıldızların arasına karışmış..

Teoman Alpay'ı sevgi ve saygıyla anıyorum burada..

SEVGİ'yLE..

Resim: Zaman .com.tr.


 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..