Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Gol krallığından karavana krallığına

Gol krallığından karavana krallığına
 

Daniel Gonzales Kazmales Guiza


Daniel Gonzales Kazmales Güiza; alacakları ile birlikte Fenerbaçe'ye ortalama maliyeti 25 milyon euro'yu bulan yıldız transfer. Fenerbaçe'nin Emre ve Tümer'i de kattığımızda; sokağa attığı 60 milyon euro'nun büyük payını oluşturan kısmı. Ya da en kaba tabiriyle; nevi şahsına münhasır Kazma-les Güiza.

Fenerbahçe'nin son 10 yıl içersinde transfer ettiği, en iyi niyetli görünen ve en çok çaba harcama rolü oynayan forveti. En çok çaba harcayan ama göstermelik. Yetişemeyeceğini bildiği toplara koşması, yüzündeki acıma uyandıran "küçük emrah" ifadesiyle, kızmaya çalıştığımızda hep "ya adam mücadele ediyor, elinden geleni yapıyor" dedirtme hissi uyandıran bir cinliği var perde arkasında.

İspanya'da 27 golle gol kralı olmuş ama tek başına olmamış. Mallorca'nın oturmuş orta sahası bunda büyük etken. Peki Fenerbahçe'de en büyük sıkıntı nerde? Tabi ki orta sahada. O halde Güiza Fenerbahçe için gereksiz bir transfer. Güiza; tek başına rakip defansı geçip gol atacak tipte bir oyuncu değil. En basit tabiriyle; o bir Vagner Love değil. (Drogba'yı örnek gösterip abartmak istemedim.) Semih'le birlikte oynatıldığı maçlarda dahi ileride tek başına bırakılması zaman kaybı. Organize atak geliştirebilecek bir yapıda orta saha kurgusu varsa, o zaman ancak son vuruşları yapması için tercih edilebilir. Ayrıca bileğine hakim bir oyuncu olmaması nedeniyle birebirde çok etkili de değil. Buna kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlar da dahil.

Fenerbahçe ile 19 resmi maça çıkmış ve attığı gol sayısı; Süper Ligde 2, Şampiyonlar Liginde de sanırım 2, toplamda 4 gole karşın akılda kalan 10 net pozisyon kaçırmış. 5-2'lik Arsenal maçında 4 ve derbide kaçırdığı 1 pozisyonu gole çevirmek o kadar da zor olmasa gerekti.

İki ayda futbolcuyu yerden yere vurduğumun farkındayım ama iyiniyetle beceriyi ayırabilecek ölçütte tuttum sanırım. Hadi ben yanılıyorumdur, Güiza belki iyi bir oyuncudur ama Fenerbahçe için gerekli tipte bir oyuncu olmadığı kesin. Semih'i orta alana mahkum eden ve performansını büyük ölçüde düşüren Dede'nin de Fenerbahçe için yeterli olmadığı aşikar.

Bu takımda Semih'i ya da Deivid'i tek forvet oynatabilirsiniz, bu adamlar tek başlarına pozisyon yaratırlar ama Güiza'dan ancak Kezman olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..