Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

21 Mayıs '19

 
Kategori
Spor
 

Golcüsüz Mucizevi Şampiyonluk!

Şampiyonluk maçı o kadar önemliydi ki, bu takımda aşırı stres ve heyacana yol açmış. Daha maçın başında Muslera’nın inanılmaz hatası ve her zamanki klasikleşen Luyindama’nın hatası derken golü yiyorduk. Maça her ne kadar iyi ve kontrolü ele alarak başlasak da, Mariano’nun destek alamaması sonucunda ve Marcao’nun her zamanki pozisyon hatası sonrası golü yedik. Maçtan önce Fenerbahçe için burada şampiyon olmak istiyorum diyen Emre Belözoğlu, gol anında da yine tribünleri provoke etmeyi ihmal etmedi. Tabi ki gol öncesi her zamanki gibi büyük golcü olduğu söylenen ama hiçbirşeyini göremediğimiz Diagne, kaleci ile karşı karşıya iken topu kaleye bile tutturamayarak bizi şaşırtmadı! Belhanda yine yokları oynarken, Onyekuru çalışkan ve inançlıydı.

İkinci devreye aksayan Donk yerine Selçuk İnan ile başlayan Fatih Terim harikulade bir hamle yaptı. Aynı zamanda Emre Belözoğlu’nun sakatlanması ile başıboş bir takım haline bürünen Başakşehir top bile yapamaz hale geldi. Hatta Fatih hocam ilerleyen zamanda Diagne’yi de çıkarınca takım çok dirençli bir hale geldi. Buna karşın Abdullah Avcı’nın beceriksiz hamleleri de maçı bize çevirdi. Orta sahayı tamamen boşaltıp, Adebayor ve Robinho’yu alarak hücum etme isteği elbette ki karşılık bulmadı. Selçuk İnan o kadar iyi oynadı ve topu sakladı ki, kaptan olduğunu herkes hissetti. Hatta frikikte Belhanda ile atışması bile hep inancındandı. Golü kaliteli ayak diye tabir ettiğim Feghouli’nin rövaşatası sonrası bulduğumuzda, Galatasaray adına bir yıldız doğuyor dedik. Muslera, Fernando ve Mariano’dan sonra artık bir yıldız daha kadroya girmiş oldu.

Cüneyt Çakır her zamanki kararlara imza attı. Yedek kulübesinde sarı kart gören Adebayor, oyuna girer girmez Selçuk’a öyle bir faul yaptı ki, sarıdan kırmızı göreceği yerde avantaj diyerek oyunu devam ettirdi. Tabi ki pozisyon sonrası dönüp kart göstermedi. Zaten Kırmızı kart görmesi gereken Mossoro’yu da defalarca uyarmakla yetindi. Yani hakem tarafında yeni birşey yoktu. Onyekuru attı, hakem iptal etti ama en sonunda da pes etti ve şampiyonluk geldi. Ama bu şampiyonluk çok zor geldi. Nedenlerini daha sonra tekrar ele alırız. Ama ilk devreyi golcüsüz, ikinci devreyi ise Golcü oyuncusu olan ama gol atamayan bir şekilde geçiren Galatasaray, içerden dışardan gelen hamlelere rağmen mucizevi bir şampiyonluk kazandı. Belhanda’nın canı yine oynamak istemese de, Onyekuru bu maç benim diyerek herşeyini ortaya koydu ve golünü de attı

22.Şampiyonluk herkese kutlu olsun. Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..