Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Müzik
 

Golden Horn Brass ‘’Dünya Müzikleri’’ ile Kartal Seyircisini Şenlendirdi

Golden Horn Brass ‘’Dünya Müzikleri’’ ile Kartal Seyircisini Şenlendirdi
 

Golden Horn Brass Kartal konseri


25 Nisan Çarşamba günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, ülkemizin yüz aklarından olan Golden Horn Brass bakır nefesliler topluluğunun güzel bir konseri vardı. Opera, klasik batı müziği, tango, film müzikleri, napolitenler ile Türk Sanat Müziğinin, bakır nefesli sazlar için düzenlemelerinden oluşan güzel bir programla seyirci karşısına çıktılar. 13 yıldır aşina olduğumuz grubun sunduğu güzel ezgilere, zaman zaman seyirciler tempolarla eşlik ettiler. Sundukları müziklerde gerek ansambl gerekse solo ezgilerde son derece başarılı bir performans sergilendi. Ansambldaki başarı, solo yorumlarda, melodilerin farklı sazlar tarafından icraları da çok başarılıydı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezine gelen müzik severler, konserin sürdüğü iki saat boyunca, biri birinden güzel melodiler dinlediler.

Kuruculuğunu ve korno sanatçılığını Begüm Gökmen’in yapmış olduğu Golden Horn Brass bakır nefesliler topluluğunun birçok etkinliğini yakından izlemiş ve tanıyan biri olarak çok güzel etkinlikler yapıyorlar, yurt içi ve dışı konser ve festivallerin tercih edilen grupları arasında yer almaktadırlar. Bu arada Donizetti Ödüllerinden biri de sahip olan grup, grup üyelerinin Anka ve İstanbul gibi ayrı yerlerde olmasına rağmen sıklıkla bir araya gelerek, çalışmalar yapmakta, davet aldıkları konser etkinliklerine katılmaktadırlar. Bunda da tüm grup üyeleri gibi, grubun kurucu üyesi Begüm Gökmen’in özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşmektedir.

Konu ile ilgili olarak tüm grup üyeleri şu bilgileri benimle paylaştılar:

Begüm Gökmen (Korno sanatçısı, kurucu üye ve MSÜDK Korno öğretmeni)

‘’Golden Horn Brass bu yıl 14.yılını kutlayan bir grup, 2004 yılında, daha önce ülkemizde denenmiş ancak devamlılığı olamamış, orkestra arkadaşları ile böyle bir grup kurmaya karar verdik. Daha önce dörtlü olarak başladığımız gruba sonradan tubanın da eklenmesiyle beşli grubu oluşturduk. O günden beri, yılda 30-40 olmak üzere konserlerimize devam ediyoruz. Araya bir de Andante Ödülü sıkıştırdığımız konserlerimiz yurt dışına da kaymış durumda. Yurt dışı festivalleri, dışarıdaki elçiliklerimizle buradaki yabancı elçiliklerden davetler alıyoruz. Repertuvar hazırlarken mutlaka bölgenin özelliklerine göre program yapıyoruz. Bunlar klasikten türkülere, caza kadar geniş yelpazeye sahip olmaktadır. İlerisi için hedeflerimiz daha çok yurt dışına açılmaktır. Böylece hem ülkemizi başarıyla temsil etmiş oluyor, hem de bizim bu işi yapabildiğimizi ispatlamış oluyoruz.’’

Sinan Şirin, tuba sanatçısı, İÜDK Tuba sınıfı öğretim üyesi

‘’Ben 2015’den beri bu grupta olmaktan çok memnunum. Repertuvarımızla ilgili olarak söylemek istediğim şöyle bir şey var. Örneğin, Almanya’da yaptığımız konserde en çok beğenilen eserler Türk ezgilerinden oluşan parçalardı. Bu da beni çok duygulandırmıştı.’’

Emre Berbergil, trombon sanatçısı, 

‘’Ben de bu grupta yer almaktan çok mutluyum, yurt içi ve yurt dışı konserlerde, hazırladığımız repertuvarlarla, dinleyenlerimize çok güzel şeyler aktardığımızı düşünüyorum. Albümümüz de çıktı, umarım, daha geniş katılımlarla daha geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlanmış olur. Bizi dinleyen tüm seyircilere teşekkür ediyorum.

Julien Lupu, trompet sanatçısı, BSO ve Bilkent ÜDK Trompet Bölümü Öğ.Ü

‘’Türkçeyi çok iyi olarak konuşamadığım için kısaca şunları söylemek istiyorum. Bu grupta 1. Trompetçiyim ve birlikte çalmaktan son derece mutluyum. Grup arkadaşlarımızla uyumumuz çok güzel ve seviyeli bir birliktelik var. Repertuvarımıza almış olduğumuz güzel ezgileri tüm dünya insanlarına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Renato Lupu, trompet sanatçısı, BSO ve Bilkent ÜDK Trompet Bölümü yüksek lisan öğrencisi

‘’Ben de bu güzide grupta ikinci trompetçi olarak görev yapıyor ve son derece uyumlu bir birliktelik içinde sunduğumuz güzel ezgi ve melodilerle insanlarımıza hoş dakikalar geçirmekten son derece mutluluk duymaktayız.’’

Golden Horn Brass üyeleri halen Senfoni orkestraları ve Devlet konservatuvarında hocalık yaparak devam etmekte olan 5 müzisyenden oluşmaktadır. Yurtdışında kendi tarzında idol olmuş birçok brass grubunun arasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış ilk Türk grubudur. (Bükreş- National Theatre/ 2017 Moldova Kişinev  National Philarmonie/ 2016 Saurland-Herbst Brass festival / 2015 Berlin Konzerthaus/ Avusturya Schagerl Brass Festivali 2014/ 14. İtalian Brass Week 2013) Andante dergisinin 2014'te beşincisini düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Oda Müziği Topluluğu kategorisinde, klasik müzik dünyamızın 100 önemli kişisinin verdiği oylar sonucunda Birincilik ödülüne layık görülmüştür. Grup Klasik, caz, pop, Anadolu ezgileri ve tüm bu türleri kendi üslubu ile birleştirip ülkemiz ve dünya kültürlerinin müziksel sentezini oluşturan geniş bir repertuara sahiptir. 2 trompet, korno, trombon ve tubadan oluşan grup, okullarda, açık hava ve kapalı salonlarda gerçekleştirdikleri konserlerle gün geçtikçe daha fazla tanınmaya devam etmektedir.

Bu güzide topluluğun, başta kurucu üyesi korno sanatçısı Begüm Gökmen olmak üzere, tüm grup üyelerinin azimli ve gayretli çalışmaları nedeniyle kutluyor, bizlere sundukları güzel anlar için teşekkür ediyorum.

 

İsmail Hakkı Aksu

 

 

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..