Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '10

 
Kategori
Otomobil
 

Golf alınır mı? “Merak edilenler”

Golf alınır mı? “Merak edilenler”
 

Resim: VW 6. Nesil Golf 4 motion teknolojisi (4 tekerden çekiş sistemi) gösterimi, adamlar yapmış :)


Alman otomobil devi Volkswagen (VW) tarafından üretilen ve çok tutulan bir modeli golf modelinin Hangi donanımda alınması daha iyi olur benzinli mi? Yoksa dizel Golf mü? tercih edilmelidir. Artıları eksileri ile bu yazımda ünlü Alman Modeli Golf’ü ele alacağım.

******

İlkler onda

İlk olarak üretime 1974 yılında başlayan Volkswagen bu modelin bu kadar satacağını ve piyasada kabul göreceğini tahmin edemezdi. Fakat şuanda kullanılan 6. nesil Golf’un bugünlere gelmesinde 5 nesil geçti ve VW 36 yıllık tecrübesi son modelinde gösterdi. Her nesilde farklı bir teknoloji kullanan Volkswagen K70 modelinde ilk kez kullandığı önden çekişli sistemini 74 yılında golf ile piyasaya sundu. Bu arada Volkswagen K70 ise geçiş dönemi arabası olarak kaldı. Birçok yenilikleri o zamanlar bu modelinde kullanan alman üretici edindiği bilgileri Passat ve Golf gibi modellerde kullanarak başarıya ulaştı.

******

Teknoloji

Volkswagen firması yaptığı birçok teknolojik yeniliği Golf üzerinde denedi. Yani Golf yeniliklerin ve son teknolojik gelişmelerin arası oldu. 11 benzinli ve 5 dizel motoru ile satışları devam eden bu modelin tutulmasında etkisi büyük oldu. Geniş kasası ile arkadaki yolcuların rahatlığını sağlaması, spor duruşu ve yenilenen kasası ile gözleri üzerine çekti. Güçlü alman motorunu söylemeye gerek yok. Son olarak VW mühendislerinin geliştirdiği DGS şanzıman sistemi ile golf’ün fabrika verilerine baktığımızda 0 ile 100 km hızlanmalarda DGS şanzımanının daha hızlı ve daha az yakıt tükettiğini görüyoruz.

******

Donanımlar arası tercih ( 6.nesil!)

Ülkemizdeki ekonomik şartlara baktığımız ağır vergiler neticesinde her arabada olduğu gibi Volkswagen Golf’ünde fiyatı yükseliyor. 1.6 102 ps Benzinli golf (Trendline donanım) 38.300 TL, orta sınıf donanım paketli (Comfortline) 1.4 122 ps TFS motor (Çift şarjlı benzinli turbo) 45.700 TL, en üst donanım versiyonu Highline 1.4 122 ps TFS motor 49.100 TL dizel modellerde ise en üst versiyon olan 1.6 105 TDI 53.900 TL’dir. Kısacası VW Golf 38.300 ile 57.300 lira arasındadır. Golf GT ise 2.0 Motor TFSI 211PS 84.500 fiyatı ile biraz el yakıyor. Bana göre hangisi alınır diyorsanız devir dizel devri, dizel Golf’un en üst versiyonunu alırdım. Motor gücü benzinlilere oranla düşük olsada torku yüksek olduğundan ve daha uzun ömürlü olduğundan tercihimi dizel (TDI) motorlardan yana kullanırdım. İkinci el değerinde de fazla bir kayıp olmaz.

******

*Otomobiller ile ilgili diğer yazılarım Oto Filozof grubumda;

http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=1620936&GrupNo=10948

Not: Alman arabalarına meraklı olanların diğer yazılarıma da bakmalarını tavsiye ederim.

-

S&S (Her Zaman Önde)

SAMET SERBEST

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..