Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Gölhisar Spor ve Hamit Hoca

Gölhisar Spor ve Hamit Hoca
 

İlçemizin futbol takımı tarihinde ilk kez bölgesel bal ligine çıktı.


 

Bu yazı şahsi düşüncelerimden ibarettir. Gölhisar ve Gölhisar spor için çalışan kim olursa burada yazılacaktı. Benim tanıdığım Hamit Öncü asla siyaset için, kendi çıkarı için çalışmaz. Yeter ki, Gölhisar tanıtılısın. Tek derdi gençlik, tek derdi gençlerin kötülüklere bulaşmamasıdır.

Türkiye’ye demek yanlış olur bu gün dünya küçük mü küçük köy. Tüm dünyada geçen hafta Gölhisar spor konuşuldu. Bilgim yok acaba kaç büyüğümüz Hamit hocayı tebrik ettiler. Bu konuyu Hamit hocaya sormak lazımdır.

Benim düşüncem bizler olumsuz iş yaptık mı başta babamız kafamıza vurur. Güzel iş yaparsın aferin der mi diye bakarsın? Başarılı insanlar tebrik edilmelidir. Hazreti Ali der ki; başarılı kişi düşmanında olsa tebrik et der.

Kaldı ki, şükür hepimiz dostuz, büyüğümüzle, küçüğümüzle, makam sahipleriyle, bizler gibi maiyet olanlar. Dost arkadaş tebrik etme nezaketi için yazıldı bu yazı ayrıca.

İnsanın başaracağına önce inanması gerekir. Yaşamakta olduğum ilçemizin futbol takımı var. 1997 yılında ilçeye geldim. Bu zaman zarfında bir üst lige çıktı, çıkıyor derken çıkamadı.

Radikal kararlar almanın zamanı gelmişti. Geçen sezon başında futbolcular alınıyor diye konuşuluyordu. Gerçekten de futbolcular alınmış, yeni yüzler ortaya çıkmıştı.

Gölhisar sporun asıl takımın yükünü çeken, geldiğim ilk günlerden itibaren tanıdığım Hamit Öncü’dür. (Benim fikrimdir) Hem işiyle, hem mesaisiyle meşgul oldu en önemlisi de Gölhisar spor için emek sarf ediyordu.  Hamit Öncüye kısaca Hamit hoca diyelim, ilçenin en iyi futbolcusuydu, golcüsüydü, kaptanıydı ve arkadaşlarının istirhamına hayır demeyen dost canlısıdır.

Hamit hocadan zaman zaman dinlediğim anıları vardır. Kendisi ileri uç oyuncusu oynadığı takımlardan kimi arkadaşları, transferler sonucu Türkiye’nin büyük kulüplerinde sporcu olmuşlardır. Bunlardan birisi Rüştü Rençber’dir.

Kimileri çalışanı beğenmez, emek çekeni hafife alır, toplum için varını yoğunu döker yine değeri takdir edilmez. Çalışanı ve emek çekeni Allah biliyor.

Onun için geçen sezon gerçekten takımın havası, oyunu değişti. En güçlü rakiplerini bazen fraklı, bazen farklı skor olmadan yendi. Benim izlediğim maçlarda zorlanmadan sonuca rahat gitmişlerdi.

Sporun sadece futbol olduğunu düşünmez Hamit hocamız. Gençliğin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağladığını, edep, adap, görgü kurallarının da öğretildiği saha olarak görür.

Çalışmayan futbolcu kendi yakını dahi olsa maç kadrosuna almaz. Önce çalışkan olmalı der Öncü hoca. Çalışmanın erdeminin, faziletinin farkına ulaştırmak ister. Koşmayan, yapabileceği hareketleri yapmayan oyunculara fırsat vermez.

Hamit hocanın öngörüleriyle, gece gündüz çalışmasıyla Gölhisar spor tarihinde ilk defa Bal Liginde bu sezon maçlar yapacak. Çok arzuladığı bir üst lige çıktı teşekkürler Gölhisar spora emek verenlere.

Futbol o kadar büyülü spor ki, insanları heyecanlandırıyor,  il ve ilçeye yeni nefes, yeni güzellikler getiriyor, bayram havası oluşturuyor, birliktelik oluşumunu sağlıyor.

Hamit hocamızın maçlarda ve yakinen şahit olduğum özelliğini yazmadan geçemem, hangi futbol takımının oyuncusu, çalıştırıcısı olursa olsun onlara hakaret, kötü tezahürat yapılmasını onaylamaz.

Onun için öncü hocamız Gölhisar spor için önemlidir. Çalışkanlığını ve fedakârlığını da unutmayalım.

Sporcularına sahip çıkar, sporcuların maddi ve manevi dertlerinin yegâne çözümcüsüdür. İnşallah Hamit Öncü hocanın liderliğinde Gölhisar sporu üst liglerde görürüz.

Tüm zorluklara rağmen pes etmeyen, çalışan, özverili, çalışkan Hamit Öncü hocaya spor yöneticiliği ve hayatında başarılarının devamını dilerim.

Geçen sezon Hamit hocanın yanında olmayanlar, bu sezon mutlaka herkesten önce Öncü hocanın yanı başına yerleşmişler olabilir mi? 

Kötü düşünmek bize yakışmaz. Hatasız kul olmaz, çürüksüz elma olmaz.

Vefasızlık olarak düşündüğüm için geç de olsa Gölhisar spor için yazı yazmayı başardım. Bu yazı aslında sezon bitiminde yazılmalıydı.

Bal ligi başlamadan yazdığım içinde günahımın bir kısmı silinmiştir belki,

 Kim bilir?

Sezonlarda Gölhisar spor için çalışanlara, maçlara çıkanlara, destek olanlara teşekkürler.

Gölhisar spora başarılar…

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..