Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Golsüz gece

Golsüz gece
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray, kupada ve ligde aldığı başarısız sonuçlara Karabükspor karşısında bir yenisini ekledi. Gol sesi çıkmayan geceye damgasını vuran ise taraftarların protestosu oldu. 

Galatasaray maça çıkarken olumsuz bir skordan çekiniyordu. Sahaya çıkan kadronun defans ağırlıklı olması bende bu düşünceyi doğurdu. Nihayet oynayabilen Gökhan Zan, Servet ile birlikte stoperde yer alırken Neill bu sefer sağ bekte görev yapıyordu. Solda ise Hakan Balta vardı. Cana ise bu sefer ortadaydı. Hagi'nin kadroyla bu kadar oynaması doğru değil. Fakat kafasındaki çekinceler O'nu böyle şeylere itiyor. Hagi zor durumda. Zor durumda olan insan da kurtuluş için farklı yöntemler dener. 

Galatasaray maça hızlı başladı. Sarı- kırmızılı oyuncular iyi niyetle gol aramaya başladılar. Pozisyonlar da buldular. Fakat maçın başında önce Kazım'ın sonra da Baros'un ceza sahası içerisinde düşürülmelerine verilmeyen penaltılar, bütün bir ilk yarı boyunca süren taraftar protestoları ve gol geciktikçe artan stres sarı- kırmızılıların oyunlarını etkiledi. Kardemir Karabükspor ise pozisyona girmeden maçı tamamladı. Sadece iyi kapandılar. Emenike'nin eksikliği kendisini hissettirdi. Rakip sahada top tutamadılar. 

İkinci yarı da pek bir şey değişmedi. Sadece ikinci yarının başlamasıyla birlikte taraftarlar protestoyu bırakıp takımlarını desteklemeye başladılar. Bu yarıda Hagi takımdaki oyuncuların yerlerini sık sık değiştirdi. Bence bu da yanlıştı. Maça orta sahanın solunda başlayan Yekta'nın karşılaşmayı en son stoperde tamamlaması ne demek istediğimi daha iyi anlatır. 

Son dakikalarda yine kurtarıcı Servet forvete alındı ve Servet yine tehlike yarattı. Ama sonuç değişmedi. 70'den sonra taraftar protetoları yine kendisini gösterdi. 

Galatasaray'da uzun bir süreci kapsayan hatalar zincirinin sonuçları yaşanıyor. Şu anda Hagi'yi gönderip başka birini getirirseniz sonuç yine değişmeyecektir. Takımda ciddi bir kalite sorunu var. Hagi'nin en büyük hatası ise devre arası transferleri oldu. Şimdi bu oyuncuları göndrmeye kalksanız bir sürü para vereceksiniz. Kadro dışı bıraksanız kontenjandan dolayı yeni yabancı oyuncu da alamayacaksınız. Satsanız kime ya da kaç paraya satacaksınız? 

Galatasaray'da şu anda yeni bir takım yapmaya kalksanız bu seneki kadrodan en fazla üç, bilemedin beş kişi kalır. ( Kalacaklar arasında en başta ise daha önce gönderilmeye çalışılan Servet geliyor.) Gerisi Galatasaray oyuncusu değil. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..