Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Gönüllü Olmak İster misiniz?

Gönüllü Olmak İster misiniz?
 

Gönüllülerimiz


Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi olarak. Engellilerin Eğitim İstihdam Ekonomik ve Sosyal sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyoruz. Radyo TV Gazete ve Sosyal Medya yoluyla bize yaşatılan sorunları anlatmaya çalışıyoruz.

Toplum engelliyi yeterince tanımıyor nasıl davranacağını ve iletişim kuracağını bilmiyor. Bizler farklı etkinliklerle Birlikte Yaşama Kültürünü arttırmaya çalışıyoruz. Sosyal Yardımlar. Geziler Kurslar ve Aylık Seminerler İftar Programları gibi farklı etkinliklerle yardımlaşmayı dayanışmayı ve kaynaşmayı esas alıyoruz. Engelliler ve Aileleri Haklarını bilmiyor. Biz de Haklarını anlatmaya çalışıyoruz.Y anımıza gelerek yâ da telefon E-posta ile sorular soran arkadaşlarımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Okula ihtiyacı olanı okula işe ihtiyacı olanı da ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Beyaz baston ve Ders araç gereçleri konusunda imkânlarımız ölçüsünde destek oluyoruz. Üniversite Öğrencileriyle Sosyal sorumluluk Projeleriyle farkındalığı amaçlıyoruz. Ders çalışmak isteyenlere gönüllü Öğretmenler buluyoruz. Görme engelli çocuklar ve görme engellilerin çocuklarına gönüllü Öğretmenler bularak destek sunuyoruz.

Daha birçok şeyi sayabiliriz elimizde ne varsa paylaşmaya yoksa acıyı ve sevinci paylaşmaya çalışıyoruz. Üyelerimiz ve Gönüllülerimizin acı tatlı günlerinde beraber oluyoruz. Bir gün düğünde bir gün hastanede ziyaretteyiz modern hayatın yalnızlaştırdığı insan bireyselleşti ve kabuğuna çekildi. Biz geleneksel Kültürümüzü yaşatarak sohbet geleneğimizi diri tutmaya çalışıyoruz. Sizler

de bize katılabilirsiniz. Engelliler Aileleri ve bizimle birlikte olmak isteyen herkese açığız para belki çok şeydir asla her şey değildir. İnsani değerleri yaşatmaya iyilik etmeye var olanları aramızda görmekten mutluluk duyacağız Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..