Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Good bye Sarar

Good bye Sarar
 

Eskişehir gündeminde şu sıralar iki konu var: sanayi odası seçimleri ve ticaret odası seçimleri.

Sanayi odası seçimlerini hak eden yani Savaş Özaydemir kazandı. Başkanlığı döneminde başarılı olmasaydı tekrar seçilmezdi. Sarar için ticaret odası hataydı. Bunu kabul etmeli. Ticaret odası başkanlığı döneminde üyeleri için neler yaptı neler yapmadı belli. Ticaret odasında gerçekten güzel şeyler yapmış olsaydı sanayi odasında durum daha farklı olabilirdi. Savaş Özaydemir , Cemalettin Sarar’ı rakip olarak bile görmemiştir eminim. Sonuçta icraatları belli, destekçileri belli. Sanayi odası Savaş Özaydemir ile daha da güzel işlere imza atmaya devam edecek. Eskişehir için hayırlı olsun.

İCRAATLER KONUŞSUN LAFLAR DEĞİL

Şubatın yedisinde yapılacak olan Ticaret odası seçimlerine Alattin Çam ve Harun Karacan aday. Alaattin Çam eski otogarın karşısına seçim ofisi açarken Harun Karacan da Ali Fuat Güven caddesi üzerinde seçim ofisini açtı. Eskişehir’de ilk defa ticaret odası seçimlerinde seçim ofisi açıldı. Bundan 1, 5 yıl evvelinde aday olduğunu açıklayan Harun Karacan o zamandan bu yana tüm ticaret odası üyelerini ziyaret ederek; “Ticaret odası denilince akla hep toplanan aidatlar geliyor. Ben bu tabuyu yıkmak için desteğinizi bekliyorum” diyordu.

ÇAM PROJELERİ İLE GELİYOR

10 yıldır meclis başkanlığı yapan Alaattin Çam ise bu zamana kadar yapılamayan birçok konuya el atmaya hazırlanıyor. Bunların başında odada daimi olarak çalışacak avukat ve mali müşavir başta geliyor. Daimi çalışacak olan avukat ve mali müşavir sayesinde üyelerin ufku genişleyecek, akıllarına takılan bir sorun karşında onlardan yardım alabilecekler. Tüm bunların yanı sıra seçildiklerinde ilk yapacakları iş için Çam; “ Sağ salim bir şekilde krizi atlatmalıyız. Daha fazla iş yeri kapanmadan üyelerimizin imdadına yetişmeliyiz. Bunun için de üyelerden toplanan aidatlar yine üyelere kredi olarak verilip sıkıntısını bir nebzede azaltmalıyız. Belge karşılığı alınan ücretleri kaldırmalıyız. Üye aidatlarının artışını iyi ayarlamak lazım. Özellikle de şu zamanda arttırmamak gerekiyor. Birincil öncelik olan bu sıkıntılarını giderdikten sonra bir AR-GE oluşturmalı” diyor.

Harun Karacan ise; “ilk işimiz, barış içinde, karşılıklı saygı ve sevgi ile bilimsel bilgiyi de kullanarak, hep birlikte fikir üretmenin, planlamanın ve uygulamanın yollarını aramak ve bulmak olacaktır.” Diye görüşlerini belirtti.

İki aday ve görüşleri bunlardı.

Çam ve Karacan seçimler yaklaştıkça çalışmalarını tamamlamaya başladılar. İki aday ile de görüşme fırsatım oldu ve iki adaya da baktığım zaman Alaattin Çam’ın Eskişehir için daha hayırlı olacağını açıkça söyleyebilirim. Çam’ın ekibi olsun, projeleri olsun gerçekten güzel işler çıkaracağının delaletidir.

Bu projelerden en çok hoşuma giden projesi Ar-Ge oldu diyebilirim. Bu sayede “param var, her işi yapabilirim” mantığı yerine “paramı en doğru hangi yatırımda kullanırım” mantığı olacaktır. Bu zamana kadar AR-GE bölümü olmayan Eskişehir Ticaret Odası bu birim sayesinde sermayesi olan üyeye doğru yatırım yapması için yardımcı olacaktır.

ÖZAYDEMİR İLE KAZANDIK SIRA TİCARET ODASINDA

Eskişehirlilere sahip çıkmak adına yapılacak olan projelerden biri de Ankara- Eskişehir karayolu üzerine sadece Eskişehir’e özel lezzet ve kültürünü yansıtan iş yerlerinin açılması konusunda destek olmak. Bu projede gerçekten çok güzel. Özellikle de son zamanlarda alışveriş merkezlerinin açılması ile sıkıntı yaşayan Eskişehir halkı bu proje sayesinde kendi kültürünü, kendine has yemeklerini bu şekilde tanıtma fırsatı bulmakla kalmayacak aynı zamanda da bozulan işlerini biraz da olsa düzeltmiş olacaktır. Ankaralı bir iş adamı ile birkaç sene evvelinde konuşurken bu konuda dert yanmıştı. “Çok acıktık Eskişehir’e geliyoruz etrafa bir bakalım güzel bir yer varsa yemeğimizi yer öyle Bursa’ya geçeriz dedik. Ne mümkün? Yemek yiyebileceğimiz bir yer olmadığı gibi mecburen şehir merkezine girmek zorunda kaldık. Bu da bizim için zaman kaybıydı.” Demişti. Şimdi düşünüce bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte ciddi anlamda kazançlı çıkan Eskişehir olacak.

Kazanan Eskişehir olsun diyerek ticaret odası seçimlerinde tüm üyelerin Cumhuriyet Lisesine giderek oy kullanmasını öneriyorum. Savaş Özaydemir ile Eskişehir kazandı, ticaret odası ile de Eskişehir kazansın.

 
Toplam blog
: 65
: 1227
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Aslen Hataylıyım ama Eskişehir'de yaşıyorum. Daha doğrusu okul nedeniyle Eskişehir'deyim. Eskişehir'..