Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Google 'a erişim yasağı!

Google 'a erişim yasağı!
 

Google 'a Erişim Engellendi..


21 Nisan günü bu haberi okumuştuk.. İSTANBUL - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Google arama motoru üzerinde "Kemalizmin Karın Ağrısı" sorgusuna cevap olarak, en azından bir süre öncesine kadar ilk sayfadan ulaşılabilen, sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi adresinde barındırılan web sitesinde Atatürk'e ağır hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Başvuru dilekçesinde sitenin ana başlıkları içinde Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiğini belirten ADD, söz konusu yayınların kimler tarafından konulduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Dilekçede "Ancak sayfanın sonuna sitenin Google tarafından desteklendiği yazılmıştır. Atatürk’ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz" denildi.

Kaynak : ntvmsnbc Bugün ise sites.google.com adresine mahkeme kararıyla erişim engelleniştir."Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 24/06/2009 tarih ve 2009/392 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (sites.google.com) hakkında verdiği karar Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır." Bakalım daha neler göreceğiz. Blogger , youtube , googlegroups lardan sonra sites.google.com 'a da erişemiyoruz.

 
Toplam blog
: 4
: 948
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

Doğaçlama tiyatro ile uğraşıyor, basketbol oynamaya zaman ayırıyor, taksimde yürümekten keyif alıyor..