Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Google, facebook, blog...

Google, facebook, blog...
 

internetten


Önüne çıkan ekrana bir kelime, bir kavram, bir kişi veya bir cümle yaz önüne gelsin binlerce tarama sonucu veya tırnaklayın sadece istedikleriniz gelsin.

Evet GOOLE bir arama "motoru" yerine "tarama" penceresi dense daha zarif olmaz mı ? motor yerine pencere.

Aslında FACEBOOK ile BLOG karışımını GOOGLE dan aradığınızı ve aradığınız uzmana ilgiliye çok kolay ulaştığınızı düşünün; bilginin paylaşımı ve faydası ne kadar çok artar. Ancak nedense siteler hep aşk meşk işleri ile uğraşıyor, yoksa dünya ölçeğinde uzmana kolay ulaşma bilgiyi ve bilimin paylaşımını ne kadar çok artırır.

Bir hayal kuruyorum (ki yazılım bilmediğim için hayal diyorum) FACEBOOK un UZMAN NETWORK ağına dönüştüğünü, CV deposu diyeceksiniz değil, WEB sitesi diyeceksiniz oda değil, bizzat uzmanlar grubuna ulaşım sitelerini düşünün; patentli projeleri olanların veya iş partneri arayanların paylaşım siteleri olduğunu düşünün veya bunların GOOGLE bünyesinde yapıldığını düşünün ne kadar güzel olur.

EVET sosyal paylaşım siteleri kadar bilgi ve ekonomi paylaşım sitelerinin o düzeye geldiği günleri yaşamak dileğiyle...

ASLINDA Milliyet Blog'unda kurduğum hayalin uygulanabileceği formata uygun olduğunu düşünüyorum, her blogger yerine ürününü projesini tanıtanların sitesine dönüştüğünü veya o formatta bir kategorinin oluşturultuğunu düşünün o siteye katılmak paralı bile olsa bir sürü talibi çıkar çünkü en kolay vitrin internettir ve çok üyeli sitelerdir.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..