Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Google' ın anlayacağı lisan

Google' ın anlayacağı lisan
 

Hadi Google tıkla. Bir eşeğin sunumundan tıklarsanız belki öğrenirsiniz haritamızı, tarihimizi, verdiğimiz savaşları. Elele verilerek nasıl bir vatanın yaratıldığını. O zamanlarda da sizin google earth'den baktığınız gibi bakmıştı yedi düvel. Sizin uydudan tüm dünyaya gösterdiğiniz gibi göstermişlerdi Türkiye'mizi ufacık. Aynı sizin şu anda haritayı parçaladığınız gibi parçalamışlardı kafalarında ülkemizi. Tıklayınca görmüşlerdi, Sakarya' yı, Dumlupınar' ı, Çanakkale' yi ve terbiyemin müsade etmediği bir çok yeri. İlk önce kurtarıcımız Atatürk' e saldırdınız diğer bir kolunuz olan motorunuzdan, bir anda reyting gördü yüzünüz milliyetçi Türk halkından. Şimdi ülkemin bölünmez bütünlüğüne, haritamıza attınız elinizi.

Dünyayı üstten göre göre canınız sıkılmış olacak ki haritaları değiştirmeye kalkıyorsunuz. Ama şunu bilinki yanlış adreste dolaşıyorsunuz. Dışardan yıkamadığınız Türkiye'yi içten devirmeye çalışıyorsunuz. Yıllardır kafanızda olan, devlet içine devlet kurma planlarınızı sonunda haritalara döktünüz. Bağıra bağıra da geldiniz. Sizin şu an yaptığınız denemeler, defalarca yapıldı. Fakat hiç umutlanmayınız. Zira Türk gençliği Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bu günlerin geleceğini okudu. Tersanelerine kadar girilmiş bir ülkenin nasıl kurtulacağının iksiri hala damarlarında dolaşıyor.

Evet anlaşılıyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin yetkililerinin devreye girme zamanı gelmiş ve geçmek üzeredir. Maalesef ülkemizi ve milletimizi yaralayan çatlak sesleri anında susturacak, ülkemizi tanıtıcı ve hakimiyeti elimizde olan dış politikaların mimarları olamadık. Bu aleyhte propagandaları ancak iş işten geçtikten sonra savuşturabiliyoruz. Aslında iyi bir istihbarat ve kararlı girişimlerle bu gibi çirkin saldırılar anında önlenebilir.

Çok enteresandır bu gibi olayları ilk önce basından öğrenip, sonrada basının yönlendirmesiyle saldırıya geçiyoruz. Merak ettiğim, devletimizde mi basından öğreniyor acaba? Artık teknoloji çağındayız. Herşey bir anda oluyor ve gelişmeler ışık hızıyla yayılıyor. Eğer bu hıza ulaşamıyorsak, en azından etkili dış politikalarla, ülke bazında yapılacak girişimlerle bazı oldu bittiler önlenebilir. Bugün haritayı ortaya koyanlar, yarın başka dayatmaların planı ile karşımıza gelebilirler. Zaten birçok doğal kaynağımızı engelleyerek bizleri iyice kendilerine bağımlı hale getirdiler. Bari topraklarımıza dokunmasınlar.

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..