Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
İnternet
 

Google aramalarından bilgiler nasıl kaldırılır

Google aramalarından bilgiler nasıl kaldırılır
 

Google arama


Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google'da içerik kaldırma işleminin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız. Google aramalarında Resimleriniz , kişisel bilgileriniz , kimlik numaralarınız gibi birçok bilgileriniz listelenebilir.

Sizlerin veya bir başkasının bu bilgileri herhangi bir sayfa üzerinde paylaşması ile , bu tarz bilgilerin Google aramalarında çıkması muhtemeldir.  Bu nedenden dolayı üye olduğunuz sayfalara vermiş olduğunuz bilgilere dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle sosyal platformlarda bulunan bilgilerimizin Arama sonuçlarında görünmemesi için " Gizlilik Ayarlarınızı" kontrol etmeniz gerekiyor. Konumuza geçelim.

Google Aramalarından Özel Bilgiler Nasıl Silinir ?

Metin Arama Sonuçları

Resim Arama Sonuçları

Öncelikle Metin ve resim aramalarında bilgilerin kaynak sayfasını kontrol ediyoruz. Örneklerde gördüğünüz gibi , ismimle alakalı sonuçlar linkedin sayfasından listelenmiş durumda. Eğer listelenen sayfaya erişiminiz varsa bu sayfalardan bilgileriniz siliniz.

Bilgilerinizi sildiğiniz taktirde ortalama 1 hafta içerisinde silinecektir.

Google Arama Kaldırma isteği gönderme

Google tarafından yapılan açıklama:

Avrupa Birliği Adalet Divanı kısa bir süre önce verdiği bir kararda, bazı kullanıcıların kendi adlarını içeren sorgulara ait sonuçları, bu sonuçların yetersiz, alakasız veya artık alakalı olmayan ya da aramaların işlenme amacını aştığıdurumlarda arama motorlarından kaldırmalarını isteyebileceklerine karar verdi.

Bu kararın uygulanmasında, her bir isteği tek tek değerlendirip bireyin gizlilik hakları ile kamuoyunun bilgi edinme ve dağıtma hakkını dengelemeye çalışacağız. İsteğinizi değerlendirirken sonuçların sizin hakkınızda güncelliğini yitirmiş bilgiler içerip içermediğine bakacağız. Aynı zamanda, bu bilgilerin, örneğin mali dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, adli suç kayıtları veya hükümet görevlilerinin etik davranışlarıyla ilgili olup olmadığına da bakacağız.

Bir kaldırma isteğiniz varsa lütfen aşağıdaki formu doldurun. Bu formun, söz konusu karara uyum için yapılan ilk çalışma olduğunu lütfen unutmayın. Nasıl bir yaklaşım sergileyeceğimiz daha da netleştiğinde, önümüzdeki aylarda veri koruma yetkili makamları ve diğerleri ile daha yakın çalışma içine girmeyi umuyoruz.

Arama Kaldırma isteği yapmak için Tıklayın

Karşımıza çıkan form'da gerekli bilgileri giriyoruz.

Formun en altına inerek kaldırmak istediğiniz URL bilgilerini ve gerekliyse dosyalar ile talebinizi netleştirmek için dosya yükleme bölümünü kullanabilirsiniz.

Google Kaldırma politikalarına göre kişisel bilgilerinizle alakalı durumlarda aramalar kaldırılabilir.

TC kimlik numarası gibi ulusal kimlik numaraları

Banka hesap numaraları

Kredi kartı numaraları

İmzaların resimleri

Arama Kaldırma Talepleri Özeti

Bunlar haricinde durumlar için Google kaldırma politikalarını incelemenizi tavsiye ederiz. Politikalara uyması halinde yukardaki işlemleri yaparak arama sonuçlarındaki bilgileri kaldırabilirsiniz.

Konu hakkında sorun yaşayan kullanıcılar yorum atarsa yardımcı olabiliriz.

Serkan ÇATALTAŞ

http:/www.ozengen.com

https://www.facebook.com/Ozengen

 
Toplam blog
: 25
: 48575
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

1987 Yılında Malatyada doğdu.Bilişim Destek Hizmetleri ve Ozengen.om'da projelerini hayata geçirmek..