Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

 
Kategori
İnternet
 

Google çeviri hatası

Google çeviri hatası
 

google-ceviri-hatasi


Seo pratik olarak bu yazımızda Google’da sıklıkla karşılaşılan “Google çeviri hatası” hakkında detaylı bir yazı yazacağım. Google çeviri hatası neden kaynaklanır ve bu hata ile karşılaşmamak için ne yapılabilir bu konular hakkında bilgiler vereceğiz.

Google Çeviri Hatası, Neden Kaynaklanır ?

Seo çalışması adı altında, yabancı blog sitelerinin yorum bölümlerine atılan backlink’ler web sayfasının Google’da çeviri hatası almasına neden oluyor. Otomatik yorumların onaylandığı yabancı blog sitelerine, programlar sayesinde anlık binlerce backlink atılabiliyor.

Bu tarz sitelere atılan backlinkler, sayfa dilinin ve içeriğin yabancı olması nedeniyle, web sayfalarını çeviri hatasına düşürüyor.

Web sayfası sadece çeviri hatasına düşmüyor ilerki zamanlarda filtre’ye gireceğide bir gerçektir.

Çeviri Hatasına Düşmüş Web Sayfamı Nasıl Düzeltebilirim ?

Yöntem 1 :  En basit yöntemlerden bir tanesi hit servisleri kullanmak olacaktır. Türkçe doğal hit sağlayan hit platformalarından aylık doğal hit paketlerinden alarak web sayfası çeviri hatasından kurtulabilir.

Tabiki burda dikkat etmemiz gereken en önemli konuların başında aldığınız hit’in kaynağı Türkiye’den olması geliyor. Türkiye lokasyonundan gelecek hit’ler web sayfanızın Türkiye’ye hitap ettiğinin anlaşılmasını ve Google’ın sitenin dilini Türkçe olarak ayarlamasını sağlar.

Yöntem 2 : Bir diğer etkili yöntem ise güçlü türkçe içerikli web sayfalarından alacağınız backlinklerdir.

Güçlü ve Google gözünde güvenli olarak işaretlenmiş yani trustrank değeri yüksek web sayfalarından alacağınız backlinkler web sayfanızı çeviri hatasından kurtaracaktır.

 
Toplam blog
: 2
: 1501
Kayıt tarihi
: 02.12.13
 
 

8 Yıldan beri 3 farklı firmada web tasarımı programcılığı ve arama motoru optimizasyonu danışmanı..