Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Google Chrome internet tarayıcısı pazarında!

Google Chrome internet tarayıcısı pazarında!
 

Google Chrome İnternet Tarayıcısı Pazarında!


Google’da zamanımızın büyük bir kısmını bir Internet tarayıcısı kullanarak geçiriyoruz. Aynı tarayıcıda arama yapıyor, sohbet ediyor, e-postagönderip alıyoruz. Ayrıca alışveriş yapıyor, banka hesabımızı kontrol ediyor, haberlere göz gezdiriyoruz. Her geçen günzamanlarının daha büyük bir kısmını Internet’te geçiriyor ve 15 yılöncesinde Internet’in ilk günlerinde akla hayale gelmeyecek şeyleryapıyor.

Internet’te bu kadar uzun zaman geçirdiğimizi gördükçe eğer sıfırdanbir tarayıcı yaratılsa nasıl olurdu diye düşünmeye başlandı ve Google bunu için ücretsiz ve sade bir tasarıma sahip tarayıcı geliştirme kararı aldı. İhtiyaç olan sadece bir tarayıcı değil, web sayfaları veuygulamaları için modern bir platformdu... 02.09.2008 tarihinde Google firması, Google Chrome Beta ücretsiz hizmete sundu. Google Chrome, bir tarayacı yani Internet Explorer, Firefox, Safari gibi internet sayfalarını bizlere gösteren bir arayüz.

Ben açıkçası şuan Beta sürümünde olan Chrome için diğer tarayıcıların tahtını sallayacağını iddia ediyorum.

Chrome, şuan için Firefox alt yapısını kullanıyor. Bu alt yapıyı kullanmasına rağmen firefox’tan daha az RAM harcıyor. Tasarım olarak Google sadeliği ile karşımızaçıkıyor. Özellikle Google aramalarında inanılmaz bir hıza sahip.

Şiddetle kullanmanızı tavsiye ediyorum. İşte Google'ın resmi Türkçe ücretsiz Chrome bağlantısı:

http://www.google.com/chrome/index.html?hl=tr

 
Toplam blog
: 4
: 1812
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

1969 yılı Ankara doğumluyum, yaşımdan dolayı çoğu kişinin ne olduğunu bile bilmediği "punch card"..