Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '14

 
Kategori
İnternet
 

Google Dian Fossey 'i Doodle'ladı

Google Dian Fossey 'i Doodle'ladı
 

Google bugün ABD'li etolojist Dian Fossey'in doğum gününü doodle ile kutladı.

Dian Fossey Kimdir ?

16 Ocak 1932 - 28 Aralık 1985 yılları arasında yaşayan Dian Fossey, Birçok goril grubuyla kapsamlı incelemeler yapmış ve Ruanda Milli Parkında, uğradığı saldırı sonucunda yaşamını yitirmiştir.

Goriller üzerine çalışmış ABDli etolojisttir. Birçok goril grubuyla kapsamlı incelemeler yapmış, Ruanda'nın dağ ormanlarında yıllarca onları gözlemlemiştir. Onu ilk paleontolojist Louis Leakey teşvik etmiştir. Yaptıkları Jane Goodall'ın şempazeler üzerindeki incelemelerine benzerdir.

1988 yapımı Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (Sisteki Goriller) filmiyle, Sigourney Weaver tarafından sinemada canlandırılmıştır.

Uzun yıllar boyunca, Fossey yaklaşık 10.000 metre deniz seviyesinden bulunan dağlar, onun temel kamptan araştırma yaptı. Fossey yoğun gözlem ve binlerce saat üzerinde dağ gorilleri çalışma bilimsel topluluk yeni bilgiler getirdi.

1978 yılında kurulan, Dian Fossey Goril Fonu Uluslararası koruma ve Afrika'da goriller ve bunların yaşama ortamlarının korunması için kararlıdır. Örgütün kurtarma, rehabilitasyon, izleme, ve anti-kaçak avcılık devriye girişimleri gorillerin hayatta kalmasını sağlamak yardımcı olur. Fossey Fon ayrıca gorillerin üzerine araştırmaları teşvik ve içinde yaşadığımız dünya için önemi hakkında eğitim vermek için diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır.

İnsanlık için çaba sarfetmiş kişileri bizlere hatırlatan google Dian Fossey'i böylelikle bizlere tanıtmış oldu.

Facebook.com/serkancataltas

ozengen.com/tag/Dian-Fossey-kimdir

 
Toplam blog
: 25
: 48575
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

1987 Yılında Malatyada doğdu.Bilişim Destek Hizmetleri ve Ozengen.om'da projelerini hayata geçirmek..