Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '08

 
Kategori
İnternet
 

Google Gmail adresinizden görüntülü sohbet yapabilirsiniz

Google Gmail adresinizden görüntülü sohbet yapabilirsiniz
 

http://mail.google.com/videochat


Google'ın kullanıcılara yeni hizmeti; Google, Gmail’den sohbet olanağı sağlayan "sesli ve görüntülü sohbet" servisini başlattı.

Google, Gmail elektronik posta servisi üzerinden sesli ve görüntülü iletişimi sağlamak için yeni bir tarayıcı eklentisi yayınladı.

Google’ın elektronik posta servisi olan Gmail kullanıcıları bu servis eklentisi ile artık birbirleri ile sesli ve görüntülü sohbet yapabilecekler.

Bu servisten faydalanabilmek ve aktif hale getirebilmek için http://mail.google.com/videochat adresi üzerinden, sesli ve görüntülü iletişime olanak sağlayan tarayıcı eklentisini bilgisayarınıza indirmeniz ve karşılıklı olarak bir webcam yeterli olacak.

Servis, eklentiyi yükledikten sonra, Gmail içerisindeki “sohbet” penceresinden açılan yeni bir sohbet ekranının altında bulunan “Görüntü ve fazlası” menüsü ile kullanılıyor.

Bunun için bir başka yazılıma ihtiyaç yok. Bu eklentiyi indirdikten sonra webcam aracılığı ile Gmail servisi içinde çalışan “sohbet” modülünü kullanarak doğrudan arkadaşlarınızla sesli ve görüntülü olarak görüşebileceksiniz.

Skype’nin benzeri olan Gmail Sohbet servisinden hem Windows hem de Apple bilgisayarlar üzerindeki Mac OS X işletim sistemi kullanıcıları faydalanabilecekler. Servisi aktif hale getiren eklenti, Google Chrome, Mozilla Firefox , Microsoft Internet Explorer ve Apple Safari tarayıcıları ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

(kaynak: pcmagazine.com)

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..