Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '14

 
Kategori
İnternet
 

Google News nedir?

Google News nedir?
 

Google News Logosu


Google News Google'un 2003 yılında büyük umutlarla çıkardığı bir sistemdir. Haberleri indexleyerek kullanıcıya en hızlı şekil de en yeni haberleri sunmayı amaçlamıştır. 

Özellikle geçmişte ki haberleri sorunsuz bir şekilde göstermektedir. Google News'i kullanan kullanıcıların Google News'te beğendiği en güzel özelliğin geçmişteki haberleri detaylı bir şekil de arama özelliğidir.

2003 yılında gerçekleşen Irak savaşı sebebi ile Google News'in kullanıcıları hızlı bir şekilde artmıştır. Çünkü Irak savaşında gerçekleşen olayları en hızlı şekil de sunması sebebiyle ismi hızla duyulmuştur. Ancak sonrasında kullanıcıların ihtiyacı olan güncellemeleri geç yapması sebebiyle Google News kısa süre de ilgi azalmıştır. Her ne kadar yurtdışında Google News'e yoğun bir ilgi olsa da Türkiye de bunu söylemek zor olacaktır.

Google News'in özelliklerini şu şekilde listeleyebiliriz:

Kişiselleştirilebilir görünüm.

İlgilendiğiniz konuları daha fazla görme şansı.

Güncel olayları en hızlı şekilde sunmak.

Güncel olayların son durumlarını en hızlı şekilde sunmak.

Uzun zaman önce yayınlanan bir haberi hızlıca bulma.

Google News'te zamana göre olan değişimler tamamen kullanıcın arama gelişimini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Örneğin 2012 yılında çıkarılan gazete arşivleri (Türkiye de henüz yayında değil.) sayesinde gazetelerin 1980 yılında ki haberlerine aktif bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: KURUMSAL SEO Danışmanı

 
Toplam blog
: 12
: 8310
Kayıt tarihi
: 09.02.13
 
 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. İstanbulda Avukatlık yapıyorum. Özellikle değişen..