Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
İnternet
 

Google'nin algoritmaları oyun sitelerini zorluyor

Google'nin algoritmaları oyun sitelerini zorluyor
 

Dünya'nın en çok kullanılan arama motoru olan Google son zamanlarda getirdiği algoritmalar ile birlikte oldukça sık gündeme gelmeye başladı. Arama sonuçlarında farklı algoritmalar deneyerek iki aya bir veya üç aya bir sürekli olarak farklı özellikler getiren Google bu yaptığı değişikler ile birlikte en çok oyun sitelerini etkiliyor.

Özellikle son zamanlar oyun kelimesinde meydana gelen değişiklik bunların bir göstergesidir diyebiliriz. Bu sebepten bir çok flash oyun sitesi sahipleri artık ne yapacaklarını şaşırmış durumda, yaklaşık 6-7 ay önce kadar oyun kelimesinin zirvesini çeken oyun skor ve oyunlar1 siteleri zirvede iken bir anda algoritma değişikliği sonucunda sıralamadan düşmüşlerdi. Fakat oyun skor bu değişikliğe rağmen 2 hafta gibi kısa bir sürede tekrar eski konumuna gelmeyi başarmıştı. Oyunlar1 sitesinin ise tekrar eski konumuna gelmesi 6 ayı buldu. Ama bu durum büyük sitelerin yanı sıra yeni açılmış veya küçük oyun sitelerini de etkileyerek bir çok aramalarda değişiklikler meydana geldi.

Peki bu tarz algoritma değişikliklerin nasıl kurtulabiliriz veya kendi tarafınıza olumlu olarak nasıl dönüştürebiliriz ?

Bu sorunun cevabını iki farklı başlıkta cevaplandıracağım.

1 Yılını Doldurmuş Flash Oyun Siteleri

Kaliteli büyük sitelerden özellikle haber sitelerinden tanıtım yazıları alınmalıdır.
İçeriklerini özellikle uzun ve özgün tutmalıdırlar.
Kaliteli domainleri var ise Google Adwors üzerinden reklam yaparak belirli bir kitle oluşturmalıdır. Bu durum marka olma aşamasında oldukça etkili olacaktır.
Yabancı oyun sitelerini sürekli olarak takip ederek Türkiyede bulunmayan oyunları ilk olarak sitelerine eklemeye çalışmadırlar. Bu durum sizi farklı kılacak ve tercih edilmenizi sağlayacaktır.
Google Webmaster üzerinden siteye gelen linkleri ve istatiskleri sürekli takip etmedirler. Çünkü siteye gelecek verimsiz bir link algoritma değişikliğinde siteyi kötü etkileyebilir.
Yeni Açılan Flash Oyun Siteleri

İçerikleri tamamen özgün ve uzun olmalıdırlar. Bunun yanı sıra içeriklerini zamanlayarak aynı zaman aralığında yayınlamalarını önerebiliriz. Yani örnek olarak her sitenize 2 oyun eklediğinizi varsayım. Bu oyunlar her gün saat sabah 8 ve akşam 5 de eklensin. Yani eklenme süreleri aynı olsun.
Dışarıdan link alınmaya kesinlikle acele edilmemelidir. Siteniz belirli bir konuma gelene kadar sürekli olarak içerik ile ilgilenilmelidir.
İçeriklerin sosyal imleme yapılarak sosyal medyada yayılması sağlanmalıdır. Bu şekilde sitenin duyulmasına ve alt sayfalarda üst sıralarda çıkarak yavaştan ziyaretçi kazanmasına olanak sağlayabilirsiniz.
Yeni sitelerin ''oyun'' gibi kelimelerde yükselmesi oldukça zor ve maliyetli olacaktır. Bu sebepten alt sayfalara yönelmelerini tavsiye ederiz. Örnek olarak topuk kırmaca, tembel çocuk , zombi ezmece gibi bilinen oyun aramalarına yönelerek alt sayfalarda yükselmeye çalışılmalıdır. Bu sayede alacağınız ziyaretçi sayısıda fazla olacak ve yükselmeniz de diğer kelimelere oranla daha kolay olacaktır.

Siteniz birinci ayını doldurduktan sonra dizinlere sitenizi ekleyerek yavaş yavaş kaliteli linkler alabilirsiniz.
Kesinlikle footer link almamanız gerekmektedir. Footer link yeni algoritma gereği sitelere kötü etken oluşturmaya başladı.
Bu sizler için belirtiğim önerileri uyguladığınız taktirde siteniz tüm algoritmalardan etkilenmeden yoluna son hızla devam edecektir...

 
Toplam blog
: 11
: 1289
Kayıt tarihi
: 04.04.14
 
 

2006 yılında web sitesi tasarımları ile adım atmış olduğum WebMaster'lık hayatımda ilk olarak 4 y..