Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '06

 
Kategori
İnternet
 

Google Radyo’ya da bulaşıyor

Google Radyo’ya da bulaşıyor
 

Google’ı bilmeyen, kullanmayan kalmadı artık. İlk çıktığında isminden nasıl rahatsız olduğumu ve hatırlamakta zorlandığımı hiç unutmuyorum. Özellikle google son birkaç aydır birçok uygulamayı hayata geçirdi. Bazılarını sayarsak hayallerinizi 3 boyutlu hayata geçirebileceğiniz sketchup serisi, Google spreadsheets ile Excel kullanımını web’e taşımak (şimdilik herkesi kabul etmiyorlar) ve hatta çok yakında hayata geçireceği (kimseye söylemeyin:) Word servisi ile Goffice 1.0 konseptini yaygınlaştırıp Microsoft’a rakip olacakmışcasına bir hava estiriyor.

AdWords ise Google’ın bilinen reklam programının adı. Google bugüne kadar gerçekten çok güçlü bir şekilde bu reklam uygulamsına yüklenmedi ve çok büyük başarılar da elde etmedi.

Google şimdi bunun acısını çıkarmayı planlıyor: hedefe odaklı araba radyolarından reklamlar.

ZDNet Micro Markets Blog’una Google CEO’su Eric Schmidt’in verdiği demeçte kendisinin bu tip reklam uygulamaları ile çok ilgilendiğini ve özel kişilere özel reklamların başarılı olacağına inancını dile getirmektedir. Nasıl olacağı konusunda ise bir ipucu veriyor: GPS ile lokasyon bazlı hedefe yönelik kişiselleştirilmiş reklamların araba radyolarından verilmesi. Ve bunun etkin ve ucuz bir yöntemde olduğunu belirtiyor. Bu yılın Ocak ayında Google’ın aldığı dMark Broadcasting bu işin altyapısını oluşturacak. dMark otomatik bir platform aracılığı ile hedefe yönelik radyo reklamlarının hazırlanmasını sağlıyor. Zaten Google dMark’ı aldıktan sonra AdWords birimi ile birleştirmişti.

Bu reklamlar nasıl olacak. Size bir örnek:
"Mehmet. Acıktın degil mi? Hemen sola dön. 200 mt ileride nefis yemekleri ile Sofra seni bekliyor."

Savaş Şakar - Dr Internet

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..