Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Google Şirketinde Çalışmak İçin Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir

Google Şirketinde Çalışmak İçin Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir
 

google


Arama motoru deyince akla ilk gelen Google'dır. Hatta o kadar büyük bir arama motoru olmuştur ki, bizim bile eksiğimizi tamamlayıp "Bunu mu demek istediniz?" diye düzeltmelerde bulunmaktadır. Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde San Fransisko'nun güneydoğusunda bulunan özel bir üniversite olan Standford Üniversitesi'nde henüz doktora öğrencisi oldukları zaman araştırma projesi olarak Google'ı kurmuşlardır. Üzerinde büyük gelişmelerle geliştirdikleri projeyi PageRank sistemini eklediler, bu sistem en çok aranan siteleri sıralamaya yarıyordu. Bu sayede kullanıcı istediği sayfaya hemen hızlıca ulaşabiliyordu. İlk olarak BackRub adı verilen bu proje daha sonra "googol" sözcüğünden bir imla değişikliğinin ardından adını "Google" olarak değiştirdiler. İlk başlangıçta üniversitenin uzantısıyla işleyen bu sistem daha sonra 15 Eylül 1997 tarihinde günümüz alan adıyla tescillendi. Çok kısa bir süre sonra 2001 yılının Mayıs ayında tekil ziyaretçi sayısı ilk defa 1 milyar olmuştu. Çok kısa bir süre sonra geliri 66,001 milyar dolara 2014 yılında ulaştı. 2014 yılı verilerine baktığımızda ise çalışan sayısı 53.600 kişi.

 

 Google da çalışmak?

Google çalışanlarına sunduğu ayrıcalıklar, bu sektörde çalışmak için can atanların ağızlarını sulandırmaya yetiyor. Çalışanlarının motivasyonlarını arttırmak için, birçok seçenek sunuyor, şirketin bünyesinde kapalı yüzme havuzundan, spor salonlarına, oyun odalarına, voleybol, futbol, tenis, basketbol sahalarına kadar bir çok stres atabilecekleri alanlar var. Ayrıca Google çalışanları iş yerlerine evcil hayvanlarını bile getirebiliyorlar. Bitmek bilmeyen etkinlikler ile yarışmalar düzenliyor. Yemek seçeneklerinin listesi oldukça kabarık, şirket bünyesinde 11 farklı kafeterya mevcut ve yine şirket içerisinde kendi kişisel bakımınızı sağlayacağınız kuaförlerde mevcut, kıyafetlerinizi hiçbir ücret ödemeksizin şirkete ait çamaşırhanelerde temizletebilirsiniz.

 

 Google'dan dudak uçuklatan maaşlar!

 İş Geliştirme Müdürü'nün aylık maaşı 38,148 TL

 Teknik Program Müdürü'nün aylık maaşı 38,205 TL

 Pazarlama Müdürü'nün aylık maaşı 38,441 TL

 Liste uzayıp giderken bir Kıdemli Ürünü Müdürü'nün aldığı aylık maaş ise 76,579 TL

 

 Peki bu şirkete girebilmek için, ne yapmamız gerek?

Birbirinden değişik mülakat sorularıyla işe başvuran adayları terleten bu şirkete girebilmek için yapmanız gerekenlerin başında, saygın kuruluşlardan, oldukça etkili bir bilgisayar mühendisliği eğitimini almak. En az bir programlama diliyle kod yazabiliyor olmanız gerekiyor ( Java, Python, C++ gibi ). JavaScript olsun CSS, Ruby ve aynı zamanda HTML gibi programlama dillerini biliyor, aktif olarak kullanıyor olmak. Yazılacak olan kodları test edebilmeniz gerekmekte ve aynı zamanda soyut matematik konuları hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmekte. Veri planlarını kavramak ve Algoritmaları oluşturabilmek. İşletim sistemlerine oldukça hakim olabilmek ve geleceğin en çok merak edilen konusu "Yapay Zeka" hakkında fikir sahibi olabilmek ama bunların yanında da derleyici (compilers) üreticisi olabilmek ve bunların ardından Kriptografi, Paralel programlama dilini iyi biliyor olmak gerek. Teknoloji hakkında adeta bir uzman olmanız giriş şansınızı arttıracaktır. Tabi asıl önemli diğer bir faktör ise şu Google 'da çalışmak için gerçekten bu kadar büyük bir donanıma sahip olmak, ne kadar önemli ise bu şirkete hiçbir şey bilmeseniz bile neler vereceğinizde bir o kadar önemli. Google bu konu da oldukça hassasiyet gösteren bir şirket. 

 

 
Toplam blog
: 5
: 263
Kayıt tarihi
: 10.10.17
 
 

Merhaba, Ben Öner Onaylı, 1985 Ankara doğumluyum. Küçük yaştan bu yana bir çok sektörde çalıştım...