Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
İnternet
 

Google Takvim şimdi Türkçe

Google Takvim şimdi Türkçe
 

Google Takvim sabah 5’de bir e-posta göndermiş, başlığında Pazar gün yaşgünü olan bir arkadaşımı haber veriyor. Aynı saatte gelen Cumartesi için gelen başka bir e-posta ise “Bugün planlanmış hiçbir etkinliğiniz yok” başlığını taşıyor. Google takvim artık Türkçe. Biraz gecikmeyle de olsa henüz beta yayınını yaparken Türkçe görmek sevindirici.

Google Takvim’i kullanmak için bir gmail adresiniz olması gerekiyor. Kolay bir şekilde Takvim bölümüne girip kaydınızı yapıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Takvime her yıl kullanacağınız bilgileri bir kez girip her yıl size anımsatmasını sağlayabileceğiniz gibi kısa süreli etkilikleri de kaydedebilirsiniz. Her yıl anımsatmasını istediğiniz bir yaşgünü bilgisini girdikten sonra “her yıl tekrarlasın” derseniz, siz silene kadar her yıl takviminizde görünür. Takvim ayarlarında size e-posta göndermesini isterseniz her etkinliği ayrı e-postalar olarak gönderir, ayrıca her sabah o gün için bir genel e-posta iletir.

Birden çok takvimi aynı takvim penceresi üzerinde görebilirsiniz. Google’ın hazır takvimleri vardır. Örneğin Türkiye Tatilleri takvimini eklerseniz önümüzdeki yılların tüm resmi tatillerini sizin takviminizle birlikte gösterir. Değişik konularda takvimler hazırlayıp sizin izin verdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Internet’te yayınlanan değişik konulardaki hazır takvimleri ekleyip kullanabilirsiniz.

Geçenlerde “ailece” adında bir takvime ailedeki herkesin önemli tarihlerini yazmıştım. Bu takvime ailemizde Google adresi olan herkesi davet ettim ve onlar da takvimlerine eklediler. Ben ve değiştirme hakkı olanlar takvime bir ekleme yaptığımızda herkesin takviminde değişiklik gerçekleşiyor.

Ekim 2006 sonunda “Doğum günlerini unutmamak üzerine” başlıklı bir yazıda Google Calender olarak anlatmıştım. O zaman henüz Türkçe değildi.

Takviminize uzun yıllar sonrası için küçük bir not düşerseniz, unutmaz ve o zaman size anımsatır: “Bugün 20 bin günlük oluyorum”; “Bugün 10 bin günlük olacak”

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..