Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Göreme Tarihi Milli Parkı

Kapodakya,volkanik arazinin zaman içinde aşınmasıyla son derece ilginç bir oluşuma sahip.Yöre kültür varlıkları açısından da çok zengin. Nevşehir il sınırları içinde bulunan Göreme Tarihi Milli Parkı 1986 da milli park ilan edildi. Toplam 9 bin 572 hektarlık bir milli park . 

Fotoğrafçılık için bir çok olanak barındıran milli parkta yürüyüş etkinliklerinin yanı sıra binicilik ve kampçılıkta yapılabiliyor. Milli parkı özel şirketlerin düzenlediği balon gezileriylede keşfetmek mümkün.Başta Ürgüp ve Göreme olmak üzere milli park sahası içinde bulunan turistik restoran ve eğlence yerleri bölgenin erişebilirliğinin yüksek olması nedeniyle çevre illerede hizmet vermekte. Milli park sahası içerisinde yüz civarı turistik tesisin yanında Milli parklar genel müdürlüğüne ait idare ve ziyaret binası olarak hizmet veren 'Göreme Evi ' adlı bir tesiste bulunmakta. 

Milli parkta Hıristiyanlığın geliştiği ilk dönemleri ,manastır hayatını yansıtan kilise , şapel ve kaya oyma mekanlarda bulunuyor. 

Burada yaşayan halkın örf ve adetleri, üretim şekilleri, el sanatları milli parkın diğer kültürel zenginliklerinide oluşturuyor. Günümüzde hala devam etmekte olan bağcılık ,pekmez ve şarap yapımı ,dokumacılık, çömlekçilik yerel kültürü yansıtan etkinliklerden ..

 
Toplam blog
: 2
: 352
Kayıt tarihi
: 15.04.12
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü.. ..