Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Göremediklerimiz.

Göremediklerimiz.
 

Doğada dolaşırken veya bahçemizde oturduğumuz zaman neleri göremeyiz veya dikkatimizden kaçmıştır. Örnek mikro bakteriler. Bu gün bahçemizin, doğa nin en büyük protein deposudur. Çıplak gözle görmek için kurumuş bir yaprağı kaldırın, toprak o kuru yaprağın altında minicik yuvarlaklara dönüsmüstür, oksijen miktarı artmiş fidan ve çiçeklerimizin kılcal köklerinin beslenme noktası olmuştur.

Çimlerimizin üzeri harıç sonbahar da dökülen yapraklarımızı temizlemeye kalkmaksak bu mikro bakterilerin yaşama alanını yok etmemiş oluruz. Örnek ormanlar da sonbaharda dökülen yaprakları kimse süpürmez baharda ise bunlar bu bakteriler sayesinde yok olurlar.

Çimlerimizin bakımı ile de bir kaç ön söz yapmak istiyorum. Eğer aralarında istemediğimiz otlar çıktığı zaman ilaçla yok etme yöntemine gitmeyin o size içme suyumuzda geri dönecektir.

Bu temizlemeyi uzun üçlü 15 cm lik bir tornavida ile halledebilirsiniz ayrık otlarının yanına saplıyın ve iki parmağınız arasında yavaşça çekerek ondan kurtulabilirsiniz günde 10 dakikanızı verdiğiniz zaman hem spor yapmış olursunuz, hemde çimleriniz de 1 ay içersinde yabancı otlar kalmaz.

Yapay çim alanlar bizlerin piknik, çocuklarımızın oyun alanlarıdır istediğimiz kadar kullanabiliriz dayanıklık derecesi çok yüksektir.

Bir de doğanın yeşil alanları vardır kır çiçeklerinin ısırganların gelinciklerin yaşadığı bir yeşillik. O bölge bizlere yasaktır o milyonlarca böceğin yaşama alanıdır.Uzaktan seyir bize kalmıştır. Oradan uzak durun 1 metre kare alanın bir günde vermiş olduğu oksijen bir bebeğin bir yılda tüketiceği oksijenle eşittir.

Yarın doğa hikayelerimize devam edeceğiz.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..