Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '20

     
    Kategori
    İnternet
     

    Gören Duyan Nedir?

    Üniversite öğrencisi Berkay Çatak'ın geliştirdiği ve Nisan 2017 tarihinde yayına giren Gören Duyan isimli platform, son zamanlarda karşımıza çıkan kayıp ve çalıntı haberlerine son vermeyi hedefliyor. Gören Duyan, kayıp ve çalıntı ilanlarını tek bir çatı altında toplayıp çevredeki kişilere haber veriyor. Bu sayede bir evcil hayvan veya bir eşya kaybolduğunda Gören Duyan sayesinde kısa sürede bulunabiliyor.

    Gören Duyan Nedir?

    Gören Duyan, 7 farklı kategoride kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini sağlayan, açıldığı tarihten itibaren  binlerce kayıp evcil hayvanı sahiplerine kavuşturan bir sosyal sorumluluk projesi. Web sitesi ve mobil uygulaması ile kar amacı gütmeden insanlara ücretsiz bir şekilde destek olan bir platform.

    Evcil hayvanını kaybeden bir kişi ilk olarak çevresini dikkatlice arayıp sosyal medyada görenlere ulaşmak için paylaşımlarda bulunacaktır. Fakat bu ilanlar, sosyal medyanın asıl amacı kayıp haberleri olmadığı için insanların aklında çok fazla yer etmeyecektir. Bu aşamada bulunma işlemini hızlandırmak amacıyla Gören Duyan devreye giriyor. Kayıp veya çalıntı konusunda mağduriyet yaşamış kişi Gören Duyan'a kayıt olup ilan gönderiyor. Gönderilen ilan editör onayından geçtikten sonra web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımlanmaya başlıyor, aynı zamanda çevredeki kişilere mobil bildirim gönderiliyor. 

    İlandaki evcil hayvanı veya eşyayı gören kişiler ise ilan üzerindeki iletişim bilgilerinden sahibine saniyeler içerisinde ulaşıp bilgi verebiliyor. Gören Duyan üzerinden, kayıp kedi ilanlarına, köpek, papağan, muhabbet kuşu ilanlarına, çalıntı motosiklet, araba ve bisiklet ilanlarına ulaşabilir, ilan gönderebilirsiniz.  

     
    Toplam blog
    : 1
    : 105
    Kayıt tarihi
    : 25.08.20
     
     

    Merhaba! ..