Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Görgü

Görgü
 

Her gün yaptığım tipik minibüs yolculuklarından birindeyim. İş çıkışı trafik yoğun, ben yorgunum, şoförümüz gergin yani Kemal Sunal filmlerinden bir sahnede gibiyiz.

Yanıma benim yaşlarımda bir bayan oturdu. Buraya kadar her şey normal, ne zaman ki yanımda ki bayanın telefonu güncel melodilerden biriyle çalmaya başladı, işin ironisi o zaman ortaya çıktı. Telefonda anladığım kadarıyla erkek arkadaşı vardı. Yeni başlayan bir ilişkiymiş de çocuk telefonunu sürekli kapalı tutuyormuş da, kızımız böyle olaylara gelemezmiş de vs vs… Şimdi düşünebilirsiniz ki başkalarının telefonunu dinlemek ayıp değil mi, gerçekten ben dinlemedim zaten anlatacaklarım ona dair.

Ablacığım sanki konferans verir gibi o kadar yüksek sesli konuşuyordu ki biz tüm özel hayatını minibüsçe dinledik. Yolculuğumuz ortalama 20 dk sürdü benim kulağımda kulaklık olduğu halde rahatsızlığım had safhadaydı ve eminim ki herkes de benimle aynı fikri paylaşıyordu. Ama hepimiz sustuk hiç birimiz rahatsızlığımızı dile getirip bayanı uyarmadık.

Diyeceğim o ki görgü insana ailesinden geçer ve insan kendini sağlam temeller üzerindeyken geliştirir 20’li yaşlarında bir bayanı ya da erkeği adab-ı muaşeret için uyarmaya lüzum yoktur çünkü ağaç yaşken eğilir. ’’Görgü kurallarına uymak diğer insanlara saygı göstermektir ve onların duygularına önem verdiğiniz mesajını göndermek demektir’’

Ama şu da bir gerçek ki etrafımızda bize rahatsızlık veren hareketler için pasif davranmamalıyız. Ben söylemeyeyim başkası uyarsın dememeliyiz. Yolda küfür eden, bağıra çağıra konuşan, yerlere tüküren insanlara yaptıklarının hata olduğunu söylemeliyiz.

İnanın ki bunları söylemek ayıp değil asıl ayıp olan toplum içinde davranmayı bilmeyip bu şekilde davranan insanların yaptıkları…

 
Toplam blog
: 18
: 4367
Kayıt tarihi
: 06.10.07
 
 

İşletme fakültesi mezuyum. Şu anda özel bir şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışmaktayım. Sudoku..