Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Görgüsüz kocamı adam edin...

Görgüsüz kocamı adam edin...
 

Geçen akşam çocuklar özel bir kanalda sevdikleri polisiye diziyi izliyorlardı. Avukata kurulan komployu görmem için seslendiklerinde birkaç dakika oturdum yanlarına.

Derken bir yazı akmaya başladı ekranın altından; kocanızdan memnun değilseniz bizi arayın. Kocam size emanet, yakında kanalımızda gibi bir şeyler yazıyordu.

Anlayamadım. Daha doğrusu doğru anladığımdan emin olmak istedim ve bir kez daha geçmesini bekledim yazının.

Vallahi hiç yanlış falan anlamamışım. Bi tamam benim anladığım gibiymiş.

Yani kadınlar kocalarının yemek ve sofra adabı öğrenmesini, daha hoş giyinmesini istiyorlarsa bu programa göndereceklermiş. Yani kocaları eğitilecek, ehlileştirilecekmiş.

E yuh yani yaa..

Nerden akıllarına gelir böyle bir program yapmak?

Bu programı izlemek insana ne katar?

Kocasının yeme içme stilinden, oturmasından kalkmasından memnun olmayan bir kadın telefon edip alın şunu eğitin gibi bir tavır mı sergilemelidir? Evlenene kadar kocasının bu hallerini görmemiş midir?

Görmüşse bilerek almış yani razı demektir. Görmemişse, yani kocasını görmeden evlenmişse, böyle bir kadının bu tarz şikâyetleri olamaz zaten efendisi hakkında.

Hadi hepsini bir yana bırakalım, evlenirken çok âşıkmış, aşkın da gözü körmüş, gönül bu konmuş ama artık batar olmuş diyelim. Bu durumda eşinden rahatsız olup dünya âlemin gözü önünde kocamı ehlileştirin, yanımda taşırken ona sahip olduğum için gurur duyarım edasını giyecekse üzerine o ilişki evlilik midir sizce?

Bu kadın evlilik birliğinin gerektirdiği ölçüde saygı duyuyor mudur eşine? İlişkileri ne kadar kolay harcıyoruz, hem de toplumun temeli olan evlilik birliğini…

Yakında görürüz medyada bu yüzden kavga eden çiftleri, kocasından dayak yiyen kadınları...

Sorumlu yayıncılık anlayışı bu olmamalı. Programlar hazırlanırken izleyiciye olumlu yönde bir şeyler katması için çaba sarf edilmeli. Toplumumuzun kültür yapısı, eğitim düzeyi ortada. Böyle saçma sapan programları reyting kaygısıyla yayına sürüp kültürel yozlaşmaya çanak tutulmamalı.

İzleyici izlemesin, diyeceğim ama kaç kişi seçerek program izliyor ki…

 
Toplam blog
: 62
: 874
Kayıt tarihi
: 21.12.08
 
 

Farkında olmaya çalışıyorum; yürüdüğüm yolun, içime çektiğim havanın, gördüğümün, duyduğumun, hisset..