Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Görkemli Plaza Kadınları

Görkemli Plaza Kadınları
 

Günümüzün kadınları... Görkemli Plaza Kadınları.

Kimi zaman birbirlerini kıskanarak izleyen, kimi zaman da "gibi olabilmek" için özlem duyan kadınlardır onlar;

Şirketlerin modern dizayn edilmiş ofislerinde çalışan kadınlar vardır. Genelde 35 yaş altı olan bu kadınlar iyi eğitim almışlardır ve kariyer yapabilecekleri işleri vardır. Çocuk da yapar kariyer de yaparlar. Aynı torna tezgahından çıkmış gibi aynı tipte giyinirler. Ceket pantolon takımı tercih edip içine gömlek altına düşük puntolu ama ince topuklu ayakkabılarını giyip, iyi marka çanta taşırlar. Sürekli makyajlı ve bakımlıdırlar. Diyetlerini diyetisyen kontrolünde yapar, trend kitaplar okudukları ve genellikle NTV izledikleri için çok kültürlü olduklarını düşünürler. Anti aging’le kafayı bozmuşlardır, 35 ini geçtikten sonra botoks yaptırmayı planlarlar.

Yine görkemli plazaların yüksek katlarındaki camlarından, büyük şehirlerin yaldızlı manzaralarını izleyen kadınlar vardır. Dişiyle tırnağıyla mücadele ederek başarıyı yakalamış, zirveye yerleşmiş kadınlardır onlar. Kimisi bir kuş gibi süzülerek , kimisi de engebeli yollardan sürünerek çıkabilmiştir o zirveye. Geldikleri nokta ikinci bir kişiyi barındıramayacak kadar daralmıştır artık. Kalabalıkların içinde çok fazla görünmek istemezler. İş sahibi ama yalnız ve hayatı sorgulayan kadınlardır onlar. Kendi kendilerine yeterler. Büyük kaprisleri, büyük beklentileri yoktur. Ayağı yere sağlam basan bu kadınların bir tek aşkı hissettirebilecek bir erkeğe ihtiyacı vardır. Erkekler de korkar bu tip kadınlardan ve kaçarlar ilk fırsatta. Oysa ruhları , sevginin, şefkatin huzurunu arayacak kadar çocuk kalacaktır ölene dek. Kimse fark etmez, içine akıtır gözyaşlarını güçlü kadın.

Yaldızlı manzaralardan gözleri kamaşmayan kadınlar vardır. Lüks villalarda yaşar, lüks araçlarla yol alır, her daim güzel, her daim bakımlıdırlar. Gazete sütünlarında özel hayatlarını hiç tanımadıkları insanlarla paylaşmanın, günlük hayatını dahi planlamak özgürlüğünden yoksun olmanın özürlü ruh hali içinde yaşarlar. Hayat verdikleri bir sürü role bürünür ve gerçek kişiliklerini asla yaşayamazlar. Her gün karşımıza çıkan gösterişli fotoğraflarıyla şöhretli kadınlardır onlar.

Kültürlü kadınlar vardır. Milyonlar tarafından okunan yazılar yazarlar, kitapları hep en çok satanlar listesinde yer alır. Dünyada görmediği kalmamış, görmekten öte yaşadıklarını irdelemeyi öğrenmiş, hayal gücü hayatından, hayatı yazdıklarından öte kadınlar vardır. Bazen bir isyanın tam ortasında, bazen de dünyanın öbür ucunda yüzleşmek zorunda kalır insanların acılarıyla. Kimi zaman düşüncelerinden dolayı mahkeme koridorlarında, kimi zaman başarılarından dolayı ödül salonlarında gördüğümüz kültürlü kadınlardır onlar.

Meclislerin tartışmalı salonlarında, kürsülerdeki mikrofonlarda ülkeleri yöneten kadınlar vardır. Erkeklerin dünyasında dişe diş göze göz bir savaş vererek geldikleri yerlerde en az onlar kadar çabuk öğrenirler siyasetin kurallarını. Başarılı erkeğin arkasındaki kadın değil, başarının ta kendisidir, siyasetçi kadınlardır onlar.

En büyük uğraşısı evi olan, yemek yapmayı seven, akşamları hep aynı saatlerde penceresinden kocasının gelmesini bekleyen, her daim çocuklarının yanında kalan kadınlar vardır. “Evleri, görkemli plazalarıdır onların”. Zar zor geçinirken üstüne bir kat fazla elbise alamamanın, tatillerde deniz kıyısında bir otele gidememenin , her akşam sofrayı bir ziyafete dönüştürememenin sıkıntısını yaşarlar. Uzaktan göz süzerken güçlü kadınların hayatlarına, iç çeker, bilemezler kaybettiklerinin aslında kendine neleri kazandırdığını.

Hepsi de güçlü kadınlardır onlar.

Ve bu kadınların her biri, diğerinin yaşamına özenerek tüketir hayatını.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..