Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Görmüyor musunuz yoksa? Kral çıplak işte!

Görmüyor musunuz yoksa? Kral çıplak işte!
 

Görmüyor musunuz yoksa? Kral çıplak işte!


Hakikaten yıllardır merak eder dururum. Kral çıplak! demek bu kadar mı zor acaba?

Hem ne malum... Çıplak olduğundan belki kralın da haberi yoktur! Halini söylediğinizde, belki de buna o da çok memnun olur!

Evet, haklısınız. Bu devirde krala çıplaksın demek, biraz yürek ister; ama yine de bu, o kadar zor olmasa gerek.

Çünkü kralın çıplak olması, hem kendisini hem halkını utandırır. Çıplak bir kral, ne rahat rahat halkın arasına karışabilir ne istediği yere gidebilir. Tabi ar damarı çatlamışsa o başka!

Çıplak bir kral, ne gerektiğinde ordusunun başında savaşa gidebilir ne evi, damı olmayan bir garibana öğüt verebilr, örnek olabilir, derdine derman oalbilir. Sonra: "Kelin ilacı olsa başına sürer! " demezler mi adama?

Kralın biri çıkmış, dal taş.. gezinirken ulu orta yerde: " Bi bende var! O da en büyüğünden! Baaaak! Gördün mü? " diye name yapıp, hava basarken dal taş.. meraklısına; içimizden biri de çıkıp: " Aaaa! Bakın... Kral çıplak! " diyemiyor arkadaş! Bu ne biçim bir iştir? Bu ne menem bir korkaklıktır? Ben bu işi anlamadım. Varsa anlayan, beri gelsin kardeşim!

Üstelik: " Kral Çıplak! " öyküsü, yüzyıllardır söylenegelmiştir. Krala çıplak olduğunu ille de küçük bir çocuğun mu söylemesi gerekir? Koca bir halk, kralının çıplak olduğunu bile bile susuyorsa, vay o kralın haline! Vay o kralın ülkesine!

Kraldan çok kralcı olanları şöyle koyun bakalım bir kenara... Ezeli ve ebedi yalakalarını, dalkavuklarını, hınk deyicilerini de bir kalemde geçiniz efenim. Kim kaldı şimdi geriye? Bir halk, bir de kralı değil mi?

Bağıralım öyleyse hep bir ağızdan ve tek bir yürekten... Belki Allah'ın bir mucizesi olur da... Kralımızın aklı başına geliverir aniden! Neden olmasın! :

Kral çıplak! Hem de çırılçıplak! Ben gördüğümü söylemek için sizi bekleyemeyeceğim malesef! Kral çıplak kardeşim! Aç da gözünü bak! Bak ki, belki kralın utanır. Utanabilen bir kral, hiç yoktan iyidir. Öyle değil mi ey benim güzel halkım? Hadi hep beraber söyleyelim öyleyse: " Kral çıplak! Kral çıplak işte!

Heeeey! Size söylüyorum. Görmüyor musunuz yoksa? Kral çıplak işte!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..