Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Görsel basın

Medya toplumun aynasidir, gorsel medya yazili basina gore daha fazla kitleye hitap etmektedir. Yazili basini takip etmek icin emek ve bir miktar para gerekmektedir. Usenmeyip bakkala ya da gazete bayiine kadar giderek kapasitene gore bir gazete ya da magazin alacaksin, sonrada aldigin yayinin sayfalari arasindaki bilgileri okumaya baslayacaksin. Buda belirli bir zamani almaktadir. Ama bu okunan bilgiler zaman gectikce okuyanda farkinda olmadan bilgi birikimi sahibi olmasina sebep olmaktadir. Herhangi bir tartisma ortaminda, sahip oldugu bilgileri degerlendirerek, kendisinin dinlenmesini saglayabilir. Bu okuma aliskanligi zaman icerisinde insani olgunlastirarak, daha dogru karar vermesini saglar.

Gorsel basina gelince, uzaktan kumanda sayesinde herhangi bir emege gerek yoktur. Dolas dolasabildigin kadar televizyon kanallarini, taki dikkat cekecek bir yayin buluncaya kadar. Genelde programlar hep ayni oldugu icin izleyenin dikkatini cekecek bir goruntu gerekmektedir. Bir cift ciplak bacak, gorunen gogusler, bir kavga ortami izleyenin ilgi alani olmustur her zaman. Bu durumu bilen yapimci hic zaman kaybedermi. Televizyon spor programlarinda kasarlanmis tipler vardir yaslari elliyi gecmis hala ragbet gormektedir. Cunku program yapimcilarinin kolay ulasabilecegi tiplerdir. Program yapimcilari yaptiklari programlar ile kendi kapasitelerinide gozler onune sermektedirler. Sadece reyting ugruna ipe sapa gelmez kisileri televizyon programlarina konuk ederek, programin icine edilmesine katkida bulunurlar. Hele program suresi icinde, kayda deger bir vaka gerceklesirse program yapimcisinin keyfine diyecek yoktur. Spor programi seyrederken yanlislikla magazin programimi izliyoruz kanisina variyorum. (aslinda televizyon falan seyrettigim yok bazen arkadasimda denk geliyor). Yillardan beri kaliteli haber programi yapan degerli basin mensuplarini saygi ile aniyorum. Dikkatimi ceken bir durum soz konusu, dizi filmlerdeki senaryonun guzelligi ve masraftan kacinilmamasi takdire sayan bir durumdur.

Kaliteli program yapan, halki bilinclenmesini saglayan konulari isleyen program ve film yapimcilarini kutluyorum. Halki abuk subuk konular ile mesgul eden, olumsuz yonde etkileyen, sapla samani birbirine karistiran, program yapimcilarinada bu isi birakin diyorum. Cunku bu isi beceremiyorsunuz.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...