Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

06 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Görünen köy - YGS (sınavı)

Görünen köy - YGS (sınavı)
 

Kadrolaşmanın bir ayağıda, kendine bağlı kadroların yetiştirilmesidir. Bunun içinde en önemli silahlardan biri eğitimdir. Kendi fikir ve düşüncelerinizi savunacak öğrencilerin yetiştirilmesi, üniversitelere yerleştirilmeleri yarının kadroları için önemlidir. 

Bugün, birmilyon yediyüzbin öğrencinin psikolojisini bozan YGS'deki şifre iddiası, aileleriyle birlikte sekiz, onmilyon insanın problemi ve sorunu haline geldi.  

Malum dersanelere, cemaatlerin dümen suyuna girerseniz, önünüzdeki engelleri aşmanız kolaylşıyor.ÖSYM'nin, iptal edilen 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavından da sorumluluğunun olduğu, ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan'ın istifasıda düşünülürse bu kuruma güven duyulmasını nasıl sağlıyabilirsiniz? Bugün korkudan konuşamadığını söyliyen eski başkanın ne gibi tehditlere maruz kaldığını bilmiyoruz. Malesef bu davanın hala sonuca bağlanmadığı da bir gerçek.  

ÖSYM başkanı Ali Demir'in Açıklamaları ise insanları tatmin etmekten uzak görünüyor. Şifre iddialarını ret eden başkan, basına verilen kitapçığı karıştırdıkları söylerken, bir beceriksizliğin olduğunu, işgüzarlık ve eksiklik yapıldığını itirafta bulunuyor. Ve Pardon! demekle yapılan hatalar çözüme kavuşturuluyor mu?  

Sn. Hüseyin Çelik ise hükümete yönelik linç ve tezgahtan bahsedip, bir kaşık suda fırtına koparıldığını söyliyor. Eğitim Bakanı ise, bize güvenin, yapılan açıklamadan ben tatmin oldum demektedir. Sn. Cumhurbaşkanı ise Endonezya'ya gider ayak ÖSYM Başkanının açıklamasından tatmin olduğunu söyliyebiliyor.. 

İyi güzel, siz tatmin oldunuzda, onmilyon insan tatmin oldu mu acaba? Kafalardaki soru işaretleri giderildi mi?  

 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..