Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '12

     
    Kategori
    Sağlık
     

    Görünen köy...

    Yeni düzenlemey göre, artık ambulanslarda doktor bulunmayacakmış. Sağlık Bakanlığı, ambulanslarda doktorların yerini acil tıp teknisyenlerinin alacağını ifade etti. Gerekli eğitimlerin verildiği söyleniyor. Uygulamaya, doktorsuz ambulans olamayacağı, bunun sakıncaları vs üzerine itirazlar var. Haklılar da. Ancak beni en çok düşündüren yapılandan ziyade; yapılış sebebi.

    Sağlık Bakanlığının ifadesine göre; ülkemizde, doktor yetersizliği varmış. Bu sebeple, ambulanslarda doktorların yeri doldurulmaya çalışılıyormuş.

    Hatırlatırım;

    Bir zamanlar, bu ülkede, öğretmen yetersizliği gerekçesiyle, hangi fakülteden mezun olduğu önemli olmaksızın, 1-2 ay gibi çok yetersiz kursların ardından herkesi öğretmen olarak atadılar. Sonra bu insanlara kadro verdiler. Derken mezun olan eğitim fakültesi öğrencileri, yani gerçek eğitimciler işsiz kaldı. Aradan yıllar geçti, bir yığın işsiz öğretmen varken; öğretmen yetersizliği! nden, ülkemize ithal ingilizce öğretmenleri alınmaya başlandı.

    Şimdi de doktor yetersizliğnden (!), şimdiki bilgi ve tecrübe birikimlerine 6 senede ulaşabilen doktorların yerine, bir kursla (!) yetiştirilen acil tıp teknisyenleri atanacak. İthal doktor tartışması henüz çok taze. Gerisini siz düşünün.

    Not: Yanlış anlaşılma olmasın, acil tıp teknisyeni arkadaşlara saygım sonsuz. İşlerini hakkıyla yerine getirdiklerinden hiç şüphem yok ancak sadece kendi işlerini...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 41
    Kayıt tarihi
    : 26.02.12
     
     

    Hatay/Antakya'da yaşıyorum. ..