Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '12

 
Kategori
İnançlar
 

Görünmeyene inanmak

Görünmeyene inanmak
 

Dünya da varlığını sürdüren herkes cennete gitmek istiyor cehenneme gideceğini düşünen olabilir mi içimizde? Tabi ki hayır Dünya da kaç çeşit dini inanç var? Tahminen on civarında şimdi burada bir şeyi inanırken sorgulamakta gerekli. Bu on dine inanan insanlar bu Dünya da veya öbür Dünya da rahat edeceklerini düşünerek inançlarını sağlarlar ve sağlamaktalar. Müslümanlık doğru bir din olduğu için şüphesiz beş vakit namaz kılınır ve af dilenir. Müslüman olmayanların cehenneme gideceğini biliriz ve okumaktayız.

Sizce onların dininde de Hristiyanlık, Musevilik veya Putperestliğe inanmayanlar cennete mi gidecektir? Tabi ki hayır onların inancı dışında başka inanca inanalarda azaba uğrayacaktır. Bu dini konular çok derin olduğu için karşı tarafı direkt suçlamak en basit yolu olacaktır. İnanç üzerine binlerce eleştiri yapabiliriz. Düşünebilir misiniz Hristiyanlığın tüm vazifelerini yerine getirmiş hiç bir kötülük yapmamış kişinin cehenneme gittiğini? Onun doğrusu da o. Ailesi tarafından empoze edilen ve bulunduğu toplum neye inanıyorsa ona inanırdık. Şimdi okuyanlar ve ben Hristiyan olsaydım diğerlerine ''ya niye bu doğru yola gelmiyorlar'' demez miydik? Tabi ki derdik.

Öz eleştiri olarak önce kendi doğrularımızı eleştirmeliyiz. İslamiyet insan öldürmeyi kınıyor fakat bir yandan HZ. Muhammed (sav) Recm cezasını uyguluyor. Biraz kafa karıştırıcı değil mi? Müslümanlıkta kadın ve erkek eşittir deniyor fakat erkek beş kadın ile evlenirken, kadın beş erkekle evlenemiyor. Ama ''İnanç görünmeyene inanmaktır, görünmeye inanırsanız başkalarının göremediklerini görürsünüz'' bu sözü de inanç üzerine güzel bir söz olarak bilirim.

 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..