Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Görünmez Kaza

Görünmez Kaza. Biz iki arkadaşız. Salih Arıkan ve Bekir Aktaş. Türkiye Beyazay Derneğinde kesişti yolarımız. Salih Arıkan görme engelli Bekir Aktaş’sa yürüme engelli Miyopati tanısı var. Gittikçe hareket kabiliyeti zayıflıyor.

Uzmanlar şu an çaresi yok ancak fizik tedavi ve farklı yöntemlerle ilerlemesi azaltıla bilinir deniyor. Birlikte kalıyoruz ve güzel bir hayatımız var. Sıkıntılarımızda var ama gerekli düzenlemeler yapılırsa Aşılabilir sıkıntılar.

Dün görünmez kaza arkadaşıma yardımcı olurken düştü. Kafası kanadı. 112’yi aradık ekip geldi. Hastanede dikiş atıldı. Şimdi dinleniyor. Yetenekler ölmesin evet dileğimiz tüm Merkezi Yerel Yönetimlerin ve özel kuruluşların tüm ortak kullanılan alanların erişilebilir olması ama evinde yaşayan engellilerinde şu onlayın eğitimin evden çalışmanın yaygın olduğu günlerde gerekli eğitimlerle engellilerinde bu sürece dâhil edilecekleri çalışmalar olsun.

Örneğin Bekir bilgisayarda çok iyi neden özel bir firma ona iş vermesin Bakım ve engelli maaşı evet tercih edile bilinir ama Stephen Hawking gibi bir gerçeğimiz varken yetenekli olanların oturduğu ve yattığı yerden çalışabilecekleri düzenlemeler neden olmasın çok mu hayalciyim hayaller yaklaşmakta olan gerçeklerin ayak sesleridir arkadaşıma geçmiş olsun derken yetenekli arkadaşlarımızın da sadece evden çıkamıyor olmasının değerlendirilmemesinin üzüntü verici olduğunu vurgulamak isterim.

Salih ARIKAN, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..