Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Görünmezlik iksiri

Görünmezlik iksiri
 

Başbakan, inciler döktürdü. Kadınlarımıza, genç kızlarımıza öğütler verdi, talimatlar buyurdu.

Dedi ki: “Türbanlılar, başı açıkların haklarını korumaya söz veriyor da, başı açıklar, türbanlıların haklarını savunmaya söz vermiyorlar”.

Devam etti, dedi ki: Kadınlar, kendi aralarında bile eşitliği sağlayamıyorlar, sonra da kalkıp, erkeklerle ile eşit haklar istiyorlar.

Bu sözleri söyleyen bir başbakan, kırk yıl iktidarda kalsa, bizim kadınlarımızın sorunları çözülmez. Kırk yıl daha türbanla uğraşır dururuz. Başbakan, eşitliği giyimde kuşamda arıyor. Ayırım yapmış bile. Türbanlılar, başı açıklar, fistanlılar, mini etekliler. Oysa, eşitsizlik başka şeylerde. Cahiller, okumuşlar. Töre kurbanları, para kurbanları, fırsat bulanlar, bulamayanlar. Has ipekler arasına doğanlar, göbeğini, tarlada, bağda, bahçede, kendi kesenler. Başbakan bunları bilmiyor mu? Biliyor. Ama, önemsemiyor, bunları düzeltmeye hiç yanaşmıyor. Biliyor ki, bunlar düzelse, kendi gidecek. Onun için tüm bu sorunları, türbanla sardı, sarmaladı, muhalefetin önüne koydu. Bütün bunları yapacak ama, CE HA PE var. Atatürk ün kurduğu, münafık CE HA PE var.

Sayın Başbakan, iktidara geldiğinde, söz verdiğin, hak ve adaleti, yoksullara, garibanlara, doğuya, güneydoğuya, dağ köylerine, varoşlara götür. Buralarda yaşayan genç kızlarımıza, kadınlarımıza, yaşamın her alanında fırsat eşitliği sağla. Ekonomik özgürlük ver. Gör bakalım, türbanı nereye koyacaklar. Yaban ellerde yaşayanların, töreden, terörden, canı çıkanların, erkek baskısından nefes alamayanların, sistemden intikamıdır TÜRBAN. Tuzu kurular, ekranlarda, cicili bicili, Versace marka türbanlarına sarılmışlar, bin bir eda ile türbanı savunup, CE HA PE yi hedef gösteriyorlar. O, ekranlarda boy gösterebiliyorsanız, bunu Anayasa ile teminat altına alınmış olan LAİK liğe borçlusunuz. CE HA PE ye, borçlusunuz, ATATÜRK e borçlusunuz. Laiklik olmasaydı, Televizyon bile izleyemeyecektiniz. Kimilerinizin hedef aldığı İran da, uydu anten yasaktır. İnsanların dünyada olup bitenden haberleri yoktur. İnsanlar, geceleri gizlice uydu antenleri çıkarıp, televizyon izlemeye çalışıyorlar. Türban, kızlarımızın başına değil, TC, nin, özgürlüğüne sarılıyor. Adana, Mersin ve Konya da, ilk öğretime Türbanı sokmaya çalışanlar, gözünüzü açmıyor mu? Türbanın, dinimizin gereği değil, bir simge olduğunu, anlamıyor musunuz? Daha ne olması gerekiyor. Türban, türban, diye tutturanlar, bunun, Kuranı kerim de, hangi sure nin, hangi ayetinde, yazılı olduğunu söyleyebilirler mi? Ülkeyi, bu kaos durumuna sokanların, Allah korkusu yok mu? Başbakan, Türban tartışmasına sığınıp, asıl sorunları kamufle etmeye çalışıyor, ama nafile. Türbanı CE HA PE ye, terörü, PKK ye, ekonomiyi, Araplara ihale eden AKP iktidarı, daha ne kadar görünmez olabilir ki? Başbakan, görünmezlik iksirini mi keşfetti?

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..