Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Göstericiler, güvenlik güçleri ve anlamadıklarım

Göstericiler, güvenlik güçleri ve anlamadıklarım
 

Gördüğünüzün gerçek şekli, yakından ve dikkatli bakınca ne olduğu anlaşılıyor


Biz ilkokula giderken kovalamaca oynardık sokaklarda, hepinizin oynadığından.

İki gurup olurduk, bir gurup kaçarken diğer gurup onları yakalamaya çalışırdı. Kaçan gurubu yakalamak için kovalayan guruptan birileri önden kovalarken diğerleri arka sokaktan dolaşır önlerini keser yani araya sıkıştırırdık ve her seferinde de kaçan en az bir kişi yakalanırdı.

Son günlerdeki sokak arbedesi yasak gösteri Haberlerini izlerken dikkat ediyorum; güvenlik güçleri göstericilerin üzerine gidiyor, göstericiler direnmekten vazgeçince ara sokaklardan kayboluyor, yani yakalanamıyor.

Peki bu sokaklar tek yönlümü ? Arkası ya da başka girişi yok mu? Neden güvenlik güçleri faklı kollardan etrafı kuşatıp onları ortada sıkıştırmıyor ? Helikopter desteğiyle nerelere gittikleri izlenemiyor mu ? Gösteriler hep Mobese kameralarının olmadığı yerlerde mi yapılıyor ? Göstericilere su yerine neden boyalı su sıkılmıyor ?

BU İNSANLARIN CİRİT ATMASINA NEDEN İZİN VERİLİYOR.

(bir işi yapmanın ilk kuralı istemektir)

YOKSA: Bu kişi ya da gurupları yakalamak mı istemiyoruz ?

OYSA : Haklarını aramak üzere sokağa çıkmak isteyen işçi-memur guruplarının gideceği tüm ana ve yan yollar tüm imkanlar kullanlarak sıkı kontrol altına alınıp sonrada en ufak hareketlenmede jopları kafasına vurmuyor muyuz ?

Türk bayraklarıyla, Türk halk müziği eşliğinde, elinde çiçek ve acılarını sıkıntılarını anlatan pankartlarla, çevresine zarar vermeden Türkiye sorunlarını duyurmaya çalışıyor ama gözaltına alınmaktan kurtulamıyor.

Kim haklı? Hakkını nasıl arıyor ?

Bize gösterilen herşeyde yanlışlıklar ve eksiklikler olduğu gibi bu son gösteriler ve görüntülerinde de okadar çok eksiklik ve yanlışlıklar varki yorumlamakta zorlanıyorum.

Daha doğrusu

İNANAMIYORUM ve ANLAYAMIYORUM

Artık gösterileni gören toplum bireyi olmayalım

 
Toplam blog
: 9
: 394
Kayıt tarihi
: 28.05.09
 
 

1968'in 17 Nisan'ında Sivasın Hafik ilçesine ve Hafik Gölüne yakın Düzyayla köyünde doğdum. 1971 de ..