Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Haber
 

Göstericiler Boğaz Köprüsü`nü kapattı

Göstericiler Boğaz Köprüsü`nü kapattı
 

Kadıköy`de toplanarak Gezi Parkı’ eylemcilerine destek için yürüyen bin kişilik bir grup Boğaz Köprüsü’nü kapattı. Gruba Beşiktaş`ta müdahale edildi.
 
Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı 81'e yükseldi.
 
Anadolu yakasında toplanarak, Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçen kalabalık gruba polis Beşiktaş'ta biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
Kadıköy'de ve Anadolu yakasının diğer bölgelerinde sabah saatlerinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Taksim'e gitmek üzere harekete geçti.
 
Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçen kalabalık grubun önü, Barbaros Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri tarafından kesildi. Grup sözcüleri, polis yetkililerine Taksim'e kadar yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polisler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, grubu dağılmaları yönünde uyardı.
 
Polis ekipleri, yürüyüşü sürdürmekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Devirdikleri çöp konteynerleriyle caddeye barikat kurarak trafiği kesen gruptan bazıları polise taş atarak karşılık verdi.
 
Grubun ön tarafında yer alan bazı kişilerin ellerinde büyük Türk bayrakları olduğu görüldü. Gruptakilerden bazıları, polisin attığı biber gazından etkilendi.
 
Gruptakiler çeşitli sloganlar atarken, polisle çatışmaya da devam ediyor. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş meydana inişte trafik de halen kapalı durumda bulunuyor.
 
Bu arada, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de yapılamıyor. Bu hattaki metrobüs araçlarına gece saatlerinde taşlı saldırılarda bulunulduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de Taksim'de olayların yaşandığı bölgeye gelerek, bir süre burada kaldı.
 
İSTANBUL’DA GÖZALTI SAYISI 81’E YÜKSELDİ
 
Taksim’de çıkan olaylarda gözaltına alınan göstericilerin sayısı 81’e yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen göstericilerin sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından öğleden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. (Kaynak: Milliyet)
 
Şaşırmadım dersem yalan olur...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..