Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Gösterişsiz mükemmellik

Nasıl oynaması gerekiyorduysa öyle oynadı sarı lacivertliler dün gece; rakibin gücünü bilerek, konsantrasyonu bir an dahi kaybetmeden ve kazanacaklarından hiç şüphe duymadan.

Her sene yarı final oynamıyorlardı Avrupa’da. Hatta bu, yüzyılı aşkın tarihlerinde bir ilkti ve sadece takımın emektarı Volkan değil daha on dokuz yaşındaki Salih veya takıma geleli sadece birkaç ay olan Webo da bu gerçeğin son derece farkındaydı. Belli ki iyi aşılanmışlardı.

Eğer o dikdörtgen sahada son saniyeye kadar koşacak gücünüz, oyunu yönlendirebilecek zekânız, kafanızdakileri ayaklarınızla hayata geçirecek yeteneğiniz ve kazanmak için hiç kaybolmayan bir isteğiniz varsa herhangi bir şeyin sizi istediğinizden alıkoyması mümkün değil. Böyle bir durumda ne güçlü bir rakip, ne direkler ne de kaçan penaltı sizi yolunuzdan çevirebilir. Fenerbahçe için dün gecenin özeti buydu. 

Bugün Portekiz lideri Benfica’dan bahsetmeye gerek yok fakat onların ne kadar zor maç kaybeden, ne kadar iyi paslaşan ve ne kadar kolay gol bulan bir takım olduklarını bilmek, dün geceki zaferin ne denli büyük olduğunu anlamak için gerekli.

Eğer bir Avrupa kupasında yarı final oynuyorsanız bunu bir Avrupa kupasında yarı final oynar gibi yapmalısınız; tıpkı Gökhan gibi bambaşka bir kimliğe bürünerek, Kuyt gibi tüm potansiyelini sahaya koyarak, Meireles gibi kariyerinin hakkını vererek veya Egemen gibi doksan dakikayı bir cerrah dikkatiyle tamamlayarak. O Egemen ki hem savunmada Cardozo’ya göz açtırmaması hem de takımının yetmiş dakika beklediği gole imza atarak maçın adamı oldu.

Fenerbahçe büyük iş başardı ve bunu göstere göstere yaptı. Sarı lacivertliler dün gece, yapabileceklerini sadece rakiplerine ve kendi taraftarlarına değil kendilerine de kanıtladı ve bu kanıt ilk ayağında bir avantaj yakalanan yarışın ikinci etabında da en büyük umut kaynağımız oldu.

İkinci maçta ateşli atmosfer ve sakatlıklar Fenerbahçe için olumsuz unsurlar olacak fakat umarım dünkü istek, hırs ve yoğunlaşma Lizbon’da da çubukluları hiç terk etmez ve tarih yazılmaya devam eder.

Can.nizamoglu@gmail.com

Twitter:_acn_

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..