Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz altı pürüzüne son...

Göz altı pürüzüne son...
 

Yenilenmek için gözlere özel taktikler...


"Gözümün altına bu torbaları asan kaderin böylesine yazıklar olsun" diyesimiz geliyor bazen. Öyle mor mor kirli gibi bir görüntüsünün olması amma da sinir bozucu değil mi? Artık fazla görünen göz altı torbalarını kimse istemiyor. Yaşasın ki estetik mucize var. Erkekler de kadınlar da başa çıkamazsa kısa yoldan kurtulmaya bakıyor.
 
Şimdi bu kendimize dert ettiğimiz göz altı torbaları neden oluşuyormuş hep birlikte öğrenelim. Göz altı torbaları genellikle yorgunluktan, stresten, uyku düzeninin bozukluğundan, uzun süre bilgisayar başında vakit geçirmek ve televizyon izlemek, en problemlisi de genetik geçişlerden oluşabiliyor.
 
Göz altı torbaları göz altındaki yağ keseciklerinin fıtıklaşmasından dolayı oluşuyormuş. Bu yağ kesecikleri gözün etrafında bir çok kasın arasında tampon görevi yapıyormuş. Zaman içerisinde üzerlerindeki bağ dokusu ve deri gevşedikçe, strese bağlı kaslar da uzun süre kasılı vaziyette kaldığında fıtıklaşma oluşuyormuş. "Ay hangi birini kontrol edeceğiz?" dediğinizi duyar gibiyim. Göz çevresi egzersizlerinden de bahsedeceğiz merak etmeyin kurtuluşu var. Annelerimizde kendini gösteren göz altı torbaları varsa önlem almamız şarttır haberiniz olsun.
 
İlk önlem mutlaka evimizde göz maskesi bulundurmaktır. Soğuk buz içeren maskeler genellikle hızlı bir şekilde göz altı dokusunu sıkıştıracağından, göz çevremiz rahatlayacaktır. Göz maskesi uygulamasını 10-15 dakika kadar yapmalıyız.
 
Doğadan faydalanırsak nasıl bir besin maddesi gereklidir sorunuza cevaben, anne yöntemi ile çiğ patates halkaları, salatalık dilimleri, soğumuş siyah çay pansumanının dışında papatya çayı  kompresi de iyi gelecektir. patatesleri salatalıkları ve diğer pamukla uygulayacağınız besinleri gözlerimiz kapalıyken göz kapaklarımızın üzerine yavaşça yerleştirerek dinlenmeliyiz. Dilimleri bir kaç dakika buzlukta bekletmenizin ardından uygulamanız daha etkili olacaktır.
 
Önlem almak başka bir şey, var olanı tedavi etmek başka bir uygulama ister. Dinlendirmeleri sıklaştırdığımızda ilerlemeyi durdurabiliriz elbette. Genetik durumlardan dolayı, yaş ilerledikçe baş edilmez bir hal aldıysa da bunun tek yolu plastik cerrahi uygulamalarından yararlanmak olacaktır.
 
Bazen de bu göz altı torbaları o kadar da masum olmayabilir. Bir takım hastalıkların habercisi olarak göz altına yerleşmiş olabilirler. Bütün düzeltici uygulamalarınıza rağmen her hangi bir değişiklik olmuyor ve artış gösteriyorsa mutlaka vücutta su ve tuz tutulumuna bağlı bir hastalık olabileceği düşüncesi ile bir uzmana danışılmalıdır. Göz altı torbaları, böbrek ve hormonal rahatsızlıklara işaret edebilir. Göz ardı edilmemelidir. Tuz tüketiminizi her zaman dengede tutmanızı öneririm. Yiyeceğiniz besinleri tuzlamak yerine baharatlamak inanın daha sağlıklı.
 
Kullandığımız kozmetik ürünlerine de dikkat etmeliyiz. Aşırı yağlı yüz kremlerini kullanmamak en doğru tercih olacaktır ama cilt olarak buna ihtiyacınız varsa göz çevrenizden mümkün olduğunca uzak tutmalısınız. Göz çevresindeki gözeneklerinizin tıkanmasına yol açan bu tür kremler kan ve lenf dolaşımınızı engelleyeceğinden zamanla göz altlarınızda şişmeler oluşacaktır.
 
Hepimizin merakı suda erimeyen akmayan makyaj malzemeleri ama bu tür malzemelerin maalesef cilt gözeneklerimize zararı olduğunu unutmayalım. Sık kullanmamaya özen gösterelim diyebiliriz. Temizlenmesi zor bu ürünler için kendilerinden daha yağ oranı yüksek temizleyicilerle ciltten silinebilir.
 
Göz altı torbaları tedavisi için bazı dermo - kozmetik ürünlerde var elbette. Suda eriyen yağlı olmayan ürünleri tercih etmeliyiz. Jel bazlı ürünler de kullanılabilir. Güneş koruma faktörü olan kremler tercih etmemiz de etkili olacaktır. Bağ dokumuzu kuvvetlendirecek C vitamini içerikli maddeler bulunduran kremler de tedavi edicidir. Ödem toplanmasını engeller. Göz altı jelleri morluk oluşmasını da engelleyecektir.
 
Uyku düzeni bozukluğu göz altı torbaları ve morlukların birinci nedenidir. Dinlendiğiniz kadar 7 ya da 9 saat uyku bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Benim gibi az uyumayı tercih eden okurlarıma önerim kozmetik ürünleri dikkatlice seçmeleri ve bitkisel uygulamaları ciddiye almalarıdır. yüksek yastıkta uyumanız, uyku maskeleri de etkili bir yöntemdir.
 
Göz altlarımızı da garantiye aldık sayılır. Uygulamaları lütfen deneyin hanımlar beyler...
 
Göz altı torbaları kremleri hakkında bilgi için bir kaç dakika internette gezinmeniz yeterli olacaktır. Unutmayın Hz. Google herşeyi bilir.
 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..