Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Göz göz dört köşe

Göz göz dört köşe
 

Göztepe camiasının haklı isyanları sonucu olsa gerek federasyon çark etmiş. Göztepe maçını nihayet Pazar günü oynayacak.

Vuslat hasretiyle yanan aşıkların birbirlerine koşmaları gibi koşmuş Göztepe taraftarı biricik sevgililerine. Statta en az on bin taraftar. Hatta belki daha fazla. Alsancak Stadı mahşer yerine dönmüş, adını haykırıyor avazı çıktığı kadar: “ Göztepe Alsancak Cehennemi.

Taraftarını heyecana sevk etmeyi seven Göztepe, 11. dakikada yediği gol ile 1- 0 mağlup duruma düştü. Bir anlık hatanın acı bir sonucuydu bu.

Gelgelelim destek azalmadı. Daha da arttı. Göztepe ise kısa pasları iyi yapmasına rağmen ciddi pozisyonlara giremiyordu. Bunun üzerine Teknik Direktör Özcan Kızıltan 37. dakikada oyuna müdahale ederek Burak Uça’ nın yerine Türker’i oyuna aldı. Türker de oyunu gerçekten daha da hareketlendirdi.

Beklenen gol 45. dakikada Tayfun ile geldi.

İkinci yarı tam anlamıyla Hacettepe’nin çöküşü oldu. 56. dakikada Serdar Samatyalı’nın şansının da yardımıyla attığı golden sonra yine oyuna sonradan giren Murat Berge güzel bir kafa vuruşuyla skoru 3- 1 ‘e taşıdı. Uzatma dakikalarının hemen başında ise günün yıldızlarında Türker, İlhan’ın güzel ara pasını yine güzel bir vuruşla ağlara göndererek skoru belirledi.

Göztepe’ de görevini yapmayan oyuncu yok gibiydi. Sarı- kırmızılılar kısa pasları çok iyi yaptılar. Ota sahada iyi yapılan kısa paslar rakibi hata yapıp size alan boşaltmak zorunda bırakıyor.

Sonuçta lider Bandırmaspor’un da puan kaybettiği haftada alınan dört gollü galibiyet Göztepe’ ye ilaç gibi geldi. Göz Göz böylece lider ile arasındaki puan farkını bire indirmiş oldu.

Son sözüm ise Futbol Federasyonu’na. Yazılarımı takip edenler bilirler. Ben İzmir’i ve İzmirlileri çok önemserim. Hem de hiçbir ayrım yapmadan önemserim. Sayın Mahmut Özgener Futbol Federasyonu Başkanı olunca bir İzmirli olarak gurur duydum. Bugüne kadar da kendisi ve federasyonu aleyhinde bir ifadede bulunmak istemedim. Bunun tek nedeni de İzmirlilik ruhu ve bilinci idi. Ancak onlar hata üstüne hata yapmaya başladılar.

İzmirlilik aynı zamanda hata yapanı uyarmayı da gerektirir. Üstelik yapılan hata veya hatalar İzmir’e zarar veriyorsa o zaman kim olursa olsun eleştiririm.

Federasyon, şimdiye kadar Göztepe’yi ya hafta içi ya da cumartesi oynattı. Özellikle şu hafta içi oynama meselesi bir dert. Futbol Federasyonu 2. ve 3. lig takımlarını Çarşamba- Pazar oynatıyor. Federasyon bu liglerdeki takımları acaba ne sanıyor? Bu ligler deneme tahtası mı? Acaba Futbol Federasyonu aynı uygulamayı Süper Lig’de ya da Bank Asya 1. Lig’inde yapabilir mi? Hiç sanmıyorum.

Bakın bugün maçı geriden gelip çeviren Göztepe büyük bir mücadele verdi. Şimdi bu takım üç gün sonra deplasmanda maça çıkacak. Allah korusun, Körfez Belediye karşısında alınacak kötü bir skorda sadece teknik heyeti ve futbolcuları suçlamak ne kadar doğru olacak?

Yine bugüne dönelim. Göztepe baskılı bir oyunla rakibini farklı mağlup etti. İlerisi için de oldukça ümit verdi.

Bu ligler Göztepe’ ye dar geliyor. Sarı- kırmızılılar bir an önce hak ettiği yere gelmeliler. Ben bu seneki kadrodan oldukça umutluyum. İnanıyorum, asıl vuslata az kaldı.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..