Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Futbol
 

Göz Göz Göztepe

Göz Göz Göztepe
 

Ali
Küçük Mehmet - Çağlayan
Özer - Büyük Mehmet - Nevzat
Nihat - Ertan - Fevzi - Gürsel - Halil

Yıllarca bu kadro, yıllarca bu isimler.

Gazetelerde, internet sayfalarında bir sürü haber, TV lerde bir sürü görüntü. Arşivleri geniş, malzeme de var. Onları görüp duyacağınız için Göz Göz efsanesini anlatmama gerek yok. Her ne kadar İzmir'de diğer takımlarla özellikle Kaf Kaf'la saha içi ve saha dışı rekabeti olsa da Göztepe'mizin amatör lige düşmesine çok kişi üzülecektir. Yıllardan beri kulüp sahipsiz, borç gırtlağa kadar. Akıbet yakındı zaten. Hatta dün futbol konusunu işleyen bir blog yazarına da mesajımda bahsetmiştim. "Göz Göz küme düşecek ha bu gün, ha haftaya"

Yaş ortalaması onsekiz olan Göztepe'li gençler varını yoğunu ortaya koyarak tüm maçlarını, 90 dakika'larını tamamladılar. Ligden çekilmediler bazı kulüpler gibi. Para ve malzeme olmamasına rağmen sahaya gene 11 kişi çıktılar. Göztepe'li ruhu ile savaştılar sahada. Çok borcu vardı deniliyor ama ne kadar bilmiyorum. Kimse elini taşın altına sokmadı, ancak yarın herkes konuşacak. Ağzı olan konuşuyor derler ya.

Büyük kulüplerimiz " Çok üzüldük, renkdaşımızdı. kardeş takımdık, taraftarlarımızın ikinci takımıydı" falan filan diyecekler. Kadronuz geniş, neden bir kaç oyuncuyla Göztepe'yi takviye etmediniz? No comment.

Geçtiğimiz yıl Altay'ın Süper lige yükselmesine destek için neler yapıldı çok İzmir'li sporsever bilir. Ticaret Odası, Büyükşehir başta olmak üzere bazı belediyeler falan. İzmir'deki maçları için kombine bilet aldılar, binlerce. Play-off maçları için Ankara'ya otobüsler gönderdiler. Göz Göz için ne yapıldı?

Kimse sponsor olmadı, olmak istemedi. Sonunda olan oldu.

Şimdi ve sonrasında ne olacak? Bir zamanlar Göztepe ile Alsancak Stadında karşılaşan Vefa, Feriköy nerede? Bakırköy bugünkü maçtan sonra belki o da amatör kümeye düşecek. Beykoz ve diğerleri. Sahip çıkılmaz ise sıra onlara da gelecek. Sorumlu kim? Taraftar mı, futbolcular mı, yöneticiler mi? Kim?

Bilinen bir gerçek var artık. Göztepe amatör kümede.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..