Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Göz Kamaştıran Işıltı

Makyaj kadınların vazgeçilmezi. Hepimizin sevdiği, eğlendiği ve kendimizi iyi hissettiren konuların başında geliyor. Birçok makyaj eğitmeninin şunlar doğru bunlar yanlış diye belli kurallar çerçevesine oturtmaya çalıştığı makyaj, aslında hiç te öyle bir şey değil. Evet bilinmesinde fayda olan bir sistemi var.  Ama gerçekte tamamen yüz şekli, nasıl görünmek istenildiği, renklerin tene uyumu ve yapılan makyaja yapılan yorumlarla doğru orantılı. 

Makyaj yapmamak en iyisi diye savunanların fikirleri ile makyajsız dışarı çıkılmamalı gibi ekstrem söylemlerde bulunanlar dahil herkesin düşüncesine saygı duymakla birlikte, modunuza, keyfinize ve yüzünüze iyi gelen her şeyi yapmakta serbestsiniz. Farklı fikirlerden haberdar olmakla birlikte seçimlerinizi kendiniz yaparak dengeli bir sistem kurabilirsiniz.

Makyajın yararları ve zararları yıllardır tartışılıyor. Bu tartışmalar kesin bir sonuca bağlanmamakla birlikte, hepimiz makyaj yapmaya tam gaz devam ediyoruz. Edeceğiz de. 

Peki makyajla ilgili aklımızda tutmamız gereken önemli noktalardan bazıları neler?

Cilt tipinizi öğrenip ona en uygun ürünleri seçmeye çalışarak işe başlayabilirsiniz. 

Cildin düzenli nemlendirilerek bakımına özen gösterilmesi makyaj yapılsa da yapılmasa da şart. Nemlendirilen cilde makyaj yapılması gerektiğini de artık biliyoruz. 

Cilde hem istenilen etkiyi verip, hava aldıran, hem de dış etkenlere karşı koruyan ürünler kullanmanız cildinizi çok daha genç ve canlı tutacaktır.

Farklı ürünleri denemeden hangisinin size uygun olup olmadığını bilmeniz olanaksız. Dolayısı ile denemeye açık olmanız önemli. 

Pahalı ya da ünlü bir markaya ait diye alınan ürünlerin sizin cildinize kesinlikle iyi geleceği gibi bir yanılgıya sakın düşmeyin. Tabii ki cilt sağlığınız açısından içeriği sağlıklı ve kaliteli ürünler tercih edin, ancak üründe kullanılan etken madde cildinize iyi gelmeyebilir, bunu her zaman göz önünde bulundurun. 

Makyaj genel söylemlerin aksine iyi temizlendiği ve kaliteli ürünler kullanıldığında cilde zarar vermek yerine, güneş ışınlarından, dışarıdaki tozdan kirden vb. dış etkenlerden teninizi koruduğundan fayda sağlar. 

Makyajı yapmak kadar kullanmayı bilmek te çok önemli. Makyajlı yüzünüze dokunmayın, kaşımayın, herhangi kir toz ya da makyaj kalıntısını elinizle değil, makyaj fırçanızla hafifçe temizleyin. Aman dudaklarınızı yalamayın, rujlar mideye gidiyor. Her daim yüzünüzde makyaj olduğunun bilincinde olun ve gün içinde düzeltmeler yapın. Işıl ışıl gezmeler.

www.bukre.co.uk

 

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..