Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Kapağı Estetiği için Uygun Bir Aday mısınız?

Göz Kapağı Estetiği için Uygun Bir Aday mısınız?
 

Yakın zamanlarda, kendinizi iyi hissetmenize rağmen size “İyi misin? Yorgun gözüküyorsun.” diyen oldu mu? Cevabınız evet ise göz kapağı estetiği için aday adayısınız demektir.

Göz kapağı estetiği, göz çevrenize daha genç, dinç ve hatta daha mutlu bir ifade kazandırır. Ameliyattan sonra aynaya baktığınızda mutluluğunuz bir kat daha artacaktır.

İşlem sadece üst göz kapaklarına, veya aynı anda üst ve alt göz kapaklarına birlikte uygulanabilir. Sadece üst göz kapağı için işlem lokal anestezi altında yapılabilir. Alt göz kapağının estetiği daha karmaşık bir cerrahi işlem olup genellikle genel anestezi altında uygulanır ve en iyi sonuç için bu alanda deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılması elzemdir.

Yaşlandıkça göz kapaklarımızda birçok değişiklik olur. Otuzlu yaşların sonunda veya kırklı yaşların başında, göz kapaklarımızın ince derisi elastikiyetini kaybetmeye ve sarkmaya başlar. Bu sarkma, üst göz kapağının kenarından aşağıya doğru uzanan bir deri katlantısı şeklinde kendini belli eder ve çoğu insanda ilk belirtidir.

Göz bölgesindeki yaşlanma büyük ölçüde kalıtsaldır. Yani anne veya babanızın göz kapaklarında sarkma ve torbalanma varsa sizde de olma ihtimali yüksektir. Göz kapağı estetiği en sık uygulanan estetik ameliyatlar içinde ilk beştedir ve uygulama sayısı her yıl artmaktadır. Çünkü bu işlemle, daha genç ve güzel bir yüz ifadesine düşük maliyet, düşük risk ve kısa iyileşme süresiyle kavuşmak mümkün olmaktadır. Aslında birçok hasta daha karmaşık bir ameliyat olan yüz germe yerine göz kapağı estetiğini tercih etmektedir.

Göz kapağı estetiği ile düzeltilebilecek durumlar şöyle sıralanabilir:

-Üst göz kapağında yağ torbacıklarının sebep olduğu kabarıklık

-Üst göz kapağı derisinde, bazen görüşü de engelleyebilen, gevşeklik ve sarkma

-Alt göz kapağında deri fazlalığı ve ince kırışıklıklar

-Göz altı torbaları

Göz kapağı estetiğinden sonra şişlik ve morlukların iyileşmesi birkaç gün alır, yedi ile on gün arasında işe veya sosyal yaşantınıza dönebilirsiniz. En iyi sonuç için en önemli konu doğru cerrahı seçmenizdir. Unutmayın, göz kapağı estetiği bir göz ameliyatı değildir! Gözü örten deri ve deri altındaki kas ve yumuşak dokuların şekillendirildiği bir girişimdir. Bu işlem mutlaka ehil bir plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır!