Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Göz Kapağı Estetiği İyileşme

Göz Kapağı Estetiği İyileşme Süreci

Yer çekiminden dolayı bütün organlarımız olduğu gibi göz kapaklarımızda bu çekime yenik düşerek sarkmaya başlar. Genetik sorunlar dışarında 30’lu yaşların başından itibaren bu düşmeler insanları rahatsız etmeye başlar sadece estetik olarak değil fonksiyonel olarak düşen üst göz kapağı gözlerin görüş açısını azaltarak görme sorunları yaşatabilmektedir. Alt göz kapağı ise genetik sorunların yanı sıra düzensiz uyku, uykusuzluk, düzensiz beslenme, kaza sonrası oluşmuş travmalarda düzeltilmesi gereken ameliyattır.

Göz Kapağı Estetiği İyileşme Süreci

Üst Göz Kapağı;

Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında ortalama olarak 30 – 45 dakika sürmektedir. Lokal anestezi alındığı için hasta tüm işlem boyunca kendinde ve uyanıktır bu yüzden hastanede kalmanız gerekmez aynı gün taburcu olabilirsiniz. Ameliyatın sonunda kesi yapılan üst göz kapaklarına ince yan çizgi şeklinde bandaj yapılır ve bu bandaj sosyal hayatınızı engellemez, görmenizi engellemez ameliyattan 7 gün sonra kontrolleriniz yapılır ve bandajlar çıkarılır hasta sosyal hayatına devam edebilir. Kesi yerinde olan iz için verilen bazı ilaçlar olacaktır bu ilaçların düzenli kullanılması gerekmektedir. Kesi yerinin en iyi şekilde güneşten korumanız gerekmektedir çünkü korunmazsa iz gözle görülür şekilde kalıcı olabilir. Ameliyattan sonra kesi yerlerini açacak genişletecek hareketlerden kaçınmanız son derece önemlidir. Ameliyatta sonraki iyileşme sürecini de direk ameliyattan önce yapmanız veya yapmamanız gereken olmaktadır. Sigara kullanımı ameliyattan 6 ay önce bırakılmalı ve ameliyattan sonra hiç içilmemesi gerekmektedir, sigara iyileşme sürecini olumsuz etkileyerek yaraların kötü iyileşmesine neden olacaktır. Ameliyat esnasında kanamanın artması ameliyattan sonra şişlik ve morluklarınızın daha fazla olmasına neden olacaktır. Bu yüzden ameliyattan önce kan sulandırma etkisi olan aspirin ve aspirin içeren ilaçlar ameliyattan 3 hafta önce kesilmelidir. Yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi ameliyattan  10 gün önce kesilmiş olması gerekmektedir.

Alt Göz Kapağı Estetiği;

Alt göz kapağı estetiği üst göz kapağı estetiğine göre daha fazla titiz ve özen gösterilmesi gereken ameliyattır. Bu ameliyat için göz anatomisinden son derece iyi anlayan, tecrübeli bir Doktor seçimi son derece önemlidir. Göz altı şişlik, morluk, katlantı gibi şikayetleri olan hastalara gerçekleştirilen ameliyat genel anestezi altında ortalama olarak 1 veya 1 , 5 saat sürebilmektedir. Alt göz kapağı estetiği için 2 yöntem kullanılır. İzli ve izsiz yöntem olarak diyebiliriz. Hangi işlem sizin için uygunsa doktorunuz ile ortak karar vererek planlama yapmanız gerekmektedir. Ameliyattan  bir hafta sonra kontrollerini yapılmaktadır bu süreç içerisinde bir miktar şişlik görülebilir ancak morluk görülmemektedir. Alt göz kapağı estetiği üst göz kapağı estetiği ile birlikte yapılabilir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/goz-kapagi-estetik-fiyati/

https://www.tasklinik.com/goz-kapagi-estetigi-iyilesme-sureci/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..