Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği Merak Edilenler

Yüz estetiğine genel olarak bakıldığı zaman yaş ile birlikte oluşan sarkmalar, deformasyonları gidermek yönünde yapılan işlemlerdir. Yüz üst kısımdan başlayacak olursak alın, göz kapakları sarkması, göz kapaklarındaki fazla deri, göz altlarında oluşan fazla deri, orta yüzde oluşan sarkmalar, çukurluklar, gıdı bölgesindeki sarkmaları önlemek için yapılan estetik operasyonlardır. Bu operasyonlar ayrı ayrı yapıldığı gibi komplike bir ameliyat ile deformasyonlar düzeltilebilmektedir.

Üst Göz Kapağı Nedir?

Üst göz kapağı sarkan ve düşük görünen göz kapakları estetik olarak düzeltilmesi gereken deformasyondur. Bu sarkan göz kapağı görüş açısını da kısıtladığı için fonksiyonel olarak düzeltilmesi gerekmektedir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı da kesi, yani ameliyat izinin yeri çok önemlidir. Üst göz kapağında bunu mutlaka göz kapağının üst kapağı derisi ile katlantı yapıldığı yerin bileşkesinden yapılmaktadır. Bu durum ekstra avantaj sağlamaktadır. İleri yaşın etkisi ile göz kapağı düşüklüğü, gözün iris tabakasının üzerini örttüğü için görmeyi azaltabilir. Dolayısıyla göz kapağının kaldıraç kasındaki müdahaleleri de aynı kişiden yapılabilmektedir.

Alt Göz Kapağı Ameliyat

30 lu yaşlardan itibaren kendini belli eden göz altı torbaları, morlukları ve sarkmaları kişilerin bu ameliyatı olmasına neden olacaktır. Kesi izi ve kesi izsiz yapılan bu ameliyat için muayene bulguları son derece önemlidir. Hangi işlemin yapılmasına hastanın deformasyonları doktoru ile birlikte karar verilmesi gerekmektedir.

Üst Göz Kapağı ve Alt Göz Kapağı Kaç saat sürer?

Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında ortalama olarak 30 – 45 dakika sürmektedir. Lokal anestezi sebebi ile hastaneden aynı gün taburcu olabilirsiniz. Göz kapaklarına bandajlar yerleştirilir ve bu bandajlar 1 hafta sonra çıkartılır hasta normal hayatına dönebilir. Alt göz kapağı ameliyatı daha özen ve titiz gerektiren ameliyattır üst göz kapağı ameliyatına göre daha zor diyebiliriz. Alt göz kapağı estetiği genel anestezi altında ortalama olarak 1 – 1,5 saat sürmektedir. Genel anestezi alındığı için 1 gece hastanede olmanız gerekmektedir ameliyattan 1 hafta sonra kontrolleriniz sağlanır ve normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Fiyat

Göz kapağı estetiğinde muayene bulguları son derece önemlidir. Hastanın şikayet, istek ve taleplerini bilmeden kesin fiyat vermek mümkün değildir. Göz kapağı ameliyatı fiyatını belirleyen faktörler ise hastaya yapılacak estetik işlem, kullanılan teknik, doktor seçimi, alınan hizmete göre değişmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/goz-kapagi-estetik-fiyati/

https://www.tasklinik.com/goz-kapagi-estetigi-iyilesme-sureci/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..