Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Göz seğirmesi neden olur?

Göz seğirmesi neden olur?
 

Göz Seğirmesi Neden Olur?


Gözün sık sık seğirmesi, kullananlar için gözlük numarasında değişikliğe işaret edebileceği gibi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun da işareti olabilir.Göz seğirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyleyen Dünyagöz Etiler’den Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz bu durumun; gizli hipermetrop, miyop ve astigmatın habercisi olabileceğine dikkat çekti.

Gözlük takanlarda göz seğirmesinin gözlük numarasında artış veya azalmaya işaret edebileceğini de vurgulayan Opr. Dr. Solmaz, “Kişi, göz numarasındaki değişikliğin farkına varmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa seğirme artabilir” dedi.

Opr. Dr. Solmaz ayrıca göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonrasında da göz seğirmelerinin olabileceğini kaydetti.

YORULAN GÖZ, SEĞİRİR

Uzun süre bilgisayara bakmanın, çok televizyon seyretmenin ve kitap okumanın gözü yorabileceğini belirten Solmaz, gözün aşırı yorulduğunda da tepkisini seğirme ile gösterebileceğini söyledi. Uyku saatlerine dikkat etmenin, bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz seğirmesini azaltacağını dile getiren Solmaz, ayrıca geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp kapak cildini yüz kemiğine doğru hafifçe bastırarak masaj yapmanın da faydalı olacağını belirtti.

NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURULMALI?

Göz seğirmesinin ciddiye alınması konusunda uyarıda bulunan Opr. Dr. Solmaz’a göre, görüldüğünde hemen doktora gidilmesi gereken belirtiler şunlar:

• Göz seğirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse,
• Yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar da olursa, gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa,
• Seğirme, göz kırpıştırma yani gözü tamamen kapatan bir şekil alırsa,
• Göz kapağında düşüklük olursa.

kaynak: http://atahun.com/goz-segirmesi-neden-olur/

 
Kayıt tarihi
: 27.08.11
 
 

Anadolu Üni. Yüksek Okul Mezunu http://www.atahun.com  http://kameralisutesisatcisi.com  ..