Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gözden Kaçan Gerçekler

Başkalarının işine karışmak kolay, kendi işimize bakmak zor olandır. Gerçekte neler olduğundan bağımsız, insanları ve olayları yargılamak çok hoşumuza gider. Diğerleri karşımızda küçüldükçe, büyüdüğümüzü varsayarız. 

Her şey çok masumca başlar. Başkalarının işine karışmak, önce keyif verir sonra alışkanlık haline gelir. Bu alışkanlıkla anılmaya başladığımızda ise geniş yüreklilikten dar görüşlü olmaya doğru bir atmış oluruz. İşte bu adım farkındalık geliştirmememin kilit taşıdır. Zira dar görüşlülük farkındalık geliştirmenin önündeki en büyük engeldir. Pozitif ya da negatif başımıza gelenlerden ders almamaya başlarız. Yaşamla ilgili gerçekler gözden kaçar. Gözden kaçan gerçeklerle ilgili birkaç örnek paylaşmak istiyorum;    

1-     Başkalarının işine karıştığımızda artık karşılaştırma dünyasının kurallarına tabi oluruz. Bilinç, onu, bunu, şunu, birbiriyle bağlantılı olanı, olmayanı sürekli karşılaştırır. Sonunda işin suyu çıkar. Diğerlerinin mutluluklarını paylaşmak yerine mutlu oldukları için üzülürüz. Böylece diğerlerinin mutluluklarını paylaşmanın çok iyi geleceği gerçeği gözden kaçar.  

2-     Sahip oldukları yüzünden gıptayla bakılan insanlar da acı çekerler. Bir insan ne kadar çok şeye sahip olursa daha fazlasını ister. Sahip olduklarını kaybetme korkusuyla yaşar. Aslında en derinlerdeki niyeti diğerlerini kıskandırmaktır. Diğerlerini kıskandırmanın insanı mutsuz edeceği gerçeği gözden kaçar.   

3-     Sadece diğerlerinin nelere sahip olduklarına odaklandığımızda sahip olduklarımızı unutur, şükretmek gözden kaçar. Şükretmenin pozitif deneyimleri çekme gücüne “hoşça kal” demiş oluruz. 

4-     Alçak gönüllü olduğumuzda diğerlerine alçak gönüllü, öfkeli olduğumuzda ise diğerlerine öfkeli olma fırsatı verdiğimiz hep gözden kaçar.  

5-     Sabrımızı kaybettiğimizde, kendimizi olduğundan daha büyük gördüğümüz gerçeği gözden kaçar. 

6-     Kaybetmemek adına sahip olduklarımıza sıkıca tutunduğumuzda bağımlılıkların gerçek sebebinin korku olduğu gözden kaçar. 

Bu yazdıklarının farkındayım diyorsanız zaten siz çoğunlukla kendi işinize bakıyorsunuz demektir. Bu da mutlu olma yolunda adım adım ilerlediğinizi gösterir. Mutlu olmak sadece bir kavramdır. Mutlu olmamak için sebep yaratmadığınızda bu hali, bir şekilde kazanmış olursunuz. 

Şimdi birkaç dakikanız varsa, bu hafta boyunca yukarıdaki örneklerden sadece birini gözden kaçırmamaya niyet ettiğinizde mutluluğunuzun nasıl etkilenebileceğine bir bakın. 

Tabii isterseniz!

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..