Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

GÖZDER ile görmeyen gönüller kitap okuyacak

GÖZDER ile görmeyen gönüller kitap okuyacak
 

gözder açılışı 1 ekimde


Görme özürlüler için kitaplar konuşuyor. Bakırköy Gözder kitap seslendirme stüdyosu 1 Ekim'de açılıyor. Stüdyoların yapımını Gazeteci – Yazar Bensu Kaya’nın başlattığı bir kampanya sonucu gerçekleştirildiği Gözder kitap seslendirme stüdyosu ile artık görmemek kitap okumaya engel değil. Gönüllü seslendirmenlere kapılarını sonuna kadar açan Gözder muhteşem bir törenle 1 Ekim Perşembe günü açılıyor. 
GÖZDER (Görme Özürlüler Derneği) Kitap Seslendirme Stüdyosu, 1 Ekim Perşembe, saat 14.00’te GÖZDER Ataköy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde açılıyor.
GÖZDER’in Bakırköy ve Ataköy binalarında açılan stüdyolar, diksiyonu düzgün gönüllü okuyucuların istedikleri zaman dernekten randevu alarak görmeyenler için kitap kaydı yapabilmelerine imkan sağlıyor. Ataköy’deki stüdyo, profesyonel yapısıyla müzik kayıtları için de uygun. Stüdyoların yapımı Gazeteci – Yazar Bensu Kaya’nın başlattığı bir kampanya sonucu gerçekleştirildi. Taşyününden alçıpanına, kapısından halısına kadar gereken her malzeme, kampanyaya destek veren kişi ve kurumlarca karşılandı. Cep harçlığını veren öğrencilerden büyük şirketlere kadar her kişi ve kurumun ismi, stüdyoların kapısına asılan bir teşekkür levhasında belirtildi. Teşekkür levhalarında görme engellilerin okuyabilmesi için Braille alfabesi de kullanıldı. 
Açılışta, GÖZDER bünyesinde görme engelliler için Selim ve Kerim Altınok tarafından verilen bilgisayar eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sertifika töreni de düzenlenecek. 
Görme engellilerin aydınlık dünyasını keşfetmek isteyen herkes ve basın mensupları 1 Ekim Perşembe, saat 14.00’de GÖZDER’in açılışına tüm halk davet edildi. Siz de aşağıdaki iletişim bilgilerinden GÖZDER açılışına katılabilirsiniz. 
TARİH: 1 EKİM PERŞEMBE
SAAT: 14.00 – 17.00  
YER: ATAKÖY EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ
Dernekler Bölgesi, Ayamama Deresi Kenarı, 7. – 8. Kısım Ataköy / Bakırköy  
www.gozder.org
Bilgi için: 0212 543 54 22 - 0544 540 47 89, Gülşen Ateş 
 
Toplam blog
: 35
: 2068
Kayıt tarihi
: 03.09.11
 
 

1970'li yıllarda başlayan yaşam serüvenimde yazmak daima benim için itici bir güç oldu. İstanbul ..